Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείνει δικαστικά το «σκάνδαλο email» της Κλίντον, όμως ο Τραμπ διαφωνεί...

Κλείνει δικαστικά το «σκάνδαλο email» της Κλίντον, όμως ο Τραμπ διαφωνεί…

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να βάλει στο «συρτάρι» την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας έτσι -μετά την εισήγηση και του FBI- οριστικό τέλος στο ζήτημα, από την πλευρά του αξιόποινου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το «σκάνδαλο» είναι παρελθόν...

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να βάλει στο «συρτάρι» την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας έτσι -μετά την εισήγηση και του FBI- οριστικό τέλος στο ζήτημα, από την πλευρά του αξιόποινου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το «σκάνδαλο» είναι παρελθόν: Όπως έδειξαν οι αντιδράσεις όχι μόνο του Τραμπ αλλά και άλλων Ρεπουμπλικανών, το αντίπαλο στρατόπεδο δεν σκοπεύει να το αφήσει στην άκρη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

H υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ανακοίνωσε πως δέχτηκε την εισήγηση του FBI να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της Κλίντον για τη χρήση «μη ασφαλών» server στην ηλεκτρονική της επικοινωνία την εποχή που ήταν στην ηγεσία του ΥΠΕΞ.

«Έλαβα και αποδέχθηκα την ομόφωνη πρότασή τους να κλείσει αυτή η ενδελεχής έρευνα που κράτησε έναν χρόνο και να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος κανενός στο πλαίσιο της έρευνας» ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Νομικά το θέμα είναι λήξαν, αλλά από την αρχή ο προαλειφόμενος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είχε δείξει πως δεν θα το άφηνε έξω από την προεκλογική εκστρατεία, και μάλιστα με βιτριολικούς υπαινιγμούς. Έχοντας αρχικά πει πως «το σύστημα είναι στημένο», επανήλθε με ολομέτωπες κατηγορίες μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η Κλίντον λέει ότι θα κρατήσει στη θέση της την υπουργό Δικαιοσύνης και η υπουργός Δικαιοσύνης περιμένει να αποφασίσει εάν η Κλίντον είναι ένοχη ή όχι» είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στο Σινσινάτι. «Και, ουάου, τι γρήγορα που αποφάσισε» συνέχισε, για να καταλήξει το συμπέρασμά του: «Αυτό το λέμε δωροδοκία, παιδιά».

Ανάλογη στάση, χωρίς να φτάνουν (ακόμη) στο σημείο να κατηγορούν ανοικτά την Κλίντον για υπονόμευση της έρευνας, κράτησαν και άλλοι υψηλόβαθμοί Ρεπουμπλικανοί -που δείχνουν πως το κόμμα πως δεν πρόκειται, συνολικά, να αφήσει την υπόθεση να μείνει έξω από τη μάχη για το Λευκό Οίκο.

Ο τρίτος τη τάξει ρεπουμπλικανός στο Καπιτώλιο, ο βουλευτής Στιβ Σκάλις, αντέδρασε στο κλείσιμο της έρευνας για την υπόθεση Κλίντον λέγοντας πως «η Κλίντον παραβίασε το νόμο και είπε μετά ψέματα».

O αρχηγός των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ κάλεσε να δημοσιευτεί ολόκληρη η έρευνα του FBI και κυρίως η κατάθεση της Κλίντον. «Νομίζω πως το επόμενο βήμα είναι να συγκρίνουμε τι είπε στο FBI η Κλίντον και τι έλεγε μας δημόσια τόσο καιρό» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024