Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δίκη ο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για την προμήθεια του συστήματος Sonak

Σε δίκη ο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για την προμήθεια του συστήματος Sonak

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Εκτός από τον επιχειρηματία, που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη για απιστία τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο, και για απλή συνέργεια τον πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με την επίμαχη σύμβαση για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Sonak, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου έλαβε ως προκαταβολή το ποσό των 34,4 εκατ. ευρώ, αν και το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, σε χρόνο δηλαδή πριν από την υπογραφή της σύμβασης.

Με το βούλευμα τους οι εφέτες κρίνουν πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχων του ΥΠΕΘΑ.

Η κρίση του Συμβουλίου είναι αντίστοιχη με την εισήγηση της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη, που ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα. Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, διατάσσοντας όμως την οριστική παύση ποινικής δίωξης κατά του Ζ. Ανδρουλάκη λόγω θανάτου. Έτσι για την υπόθεση του συστήματος Sonak θα λογοδοτήσουν 17 εμπλεκόμενοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024