Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Δεν θα αλλάξει η πολιτική μας για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Δεν θα αλλάξει η πολιτική μας για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και γενικότερα την πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο των ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και γενικότερα την πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο των ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στη Βουλή στον απόηχο της επιστολής του ευρωπαίου επιτρόπου Έντινγκερ και των θεμάτων που εγείρει για τη διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης του τηλεοπτικού φάσματος και όσον αφορά την ανεξάρτητη αρχή που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «εάν από μας περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να πούμε συγγνώμη λάθος, αυτό δεν θα συμβεί».

«Αν περιμένετε να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς status quo ante, δεν θα το κάνουμε, διότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τι θέλετε; Να κάνουμε τις τροπολογίες της βασιλόπιτας; Να παρατείνουμε την λειτουργία σταθμών χωρίς άδεια;» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα με τον κατάλογο των εταιρειών που θα συμμετέχουν οριστικά στον διαγωνισμό και στις αρχές Αυγούστου θα γίνει η δημοπράτηση.

Επανέλαβε δε ότι η επιστολή Έντινγκερ δεν έχει καμία σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, αποδίδοντας τα περί του αντιθέτου σε «προσπάθεια δημιουργίας κλίματος σύγχυσης που προκαλεί θυμηδία».

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος τού καταλόγισε ότι «δεν πήρε το μήνυμα της επιστολής Έντινγκερ», υπογραμμίζοντας ότι οι επισημάνσεις του κοινοτικού επιτρόπου για αυθαίρετη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των Αρχών αλλά και περιορισμό του τηλεοπτικού φάσματος, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και την χώρα έναντι των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

«Είστε πλαισιωμένος, γύρω από το πρόσωπό σας κινούνται και πολιτικές και πρόσωπα, και πρέπει να είστε προσεκτικός» του είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν έχει σχέση η επιστολή με τις τηλεοπτικές άδειες όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι οι δυνατότητες για άδειες είναι πολύ παραπάνω από τέσσερις και δεν τις αξιοποιείτε».

«Λειτουργείτε ως υπουργός Προπαγάνδας. Κατά πολιτική υπερβολή σας είχα χαρακτηρίσει υπουργό της Βόρειας Κορέας» είπε στον κ. Παππά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ επικαλούμενος όσα έρχονται στο φως από τον άλλοτε σύμβουλο του Γ. Βαρουφάκη, καθηγητή Γκάλμπρεϊθ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Επικρατείας αντέτεινε στον ερωτώντα ότι «εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα (της επιστολής Έντινγκερ)». «Το μόνο που απομένει είναι να διεκδικήσετε να κάνετε εσείς την ενημέρωση των συντακτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήλπιζα ότι θα κάνετε ένα βήμα ειλικρίνειας» τόνισε ο κ. Παππάς ρωτώντας τον κ. Λοβέρδο «τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβετε ότι πατήσατε μπανανόφλουδα; Και λέτε ότι δεν έχουμε συνηθίσει στην κριτική;».

«Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί από μέσα ενημέρωσης, το τι χυδαιότητα και εμετός έχει ειπωθεί. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πονηρός για να τα συνδέσει» πρόσθεσε, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το ότι κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιοτήτων για 4 άδειες.

«Από όλα αυτά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που για την εφήμερη δημοσιότητα επέλεγαν να τα υπερασπίζονται» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024