Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Ιράκ: Στους 250 οι νεκροί της χειρότερης επίθεσης μεταπολεμικά
H επίθεση είναι μακράν η χειρότερη που έχει πραγματοποίησει η ISIS στο Ιράκ, την ώρα που υφίσταται ήττες στο καθαρά στρατιωτικό μέτωπο

Μακελειό στο Ιράκ: Στους 250 οι νεκροί της χειρότερης επίθεσης μεταπολεμικά

Σε δυσθεώρητα ύψη ανεβαίνει ο απολογισμός της επίθεσης στη Βαγδάτη το Σαββατοκύριακο, μερικές ημέρες πριν τη λήξη του Ραμαζανιού, φτάνοντας πλέον τους 250 νεκρούς -το χειρότερο πλήγμα επί ιρακινού εδάφους μετά τον πόλεμο του 2003. Πίσω από την επίθεση βρισκόταν η ISIS και στόχος της οργάνωσης ήταν, όπως σχεδόν πάντοτε στο Ιράκ, η σιιτική κοινότητα.

Σε δυσθεώρητα ύψη ανεβαίνει ο απολογισμός της επίθεσης στη Βαγδάτη το Σαββατοκύριακο, μερικές ημέρες πριν τη λήξη του Ραμαζανιού, φτάνοντας πλέον τους 250 νεκρούς -το χειρότερο πλήγμα επί ιρακινού εδάφους μετά τον πόλεμο του 2003.

Πίσω από την επίθεση βρισκόταν η ISIS και στόχος της οργάνωσης ήταν, όπως σχεδόν πάντοτε στο Ιράκ, η σιιτική κοινότητα.Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές του ιρακινού υπουργείου Υγείας την Τετάρτη, οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην αγορά ανέρχονταν πλέον σε 250. Ο προηγούμενος απολογισμός έφτανε του 165, και τότε ακόμη μακράν ο υψηλότερος κάθε επίθεσης τα τελευταία χρόνια.

Η επίθεση, διά χειρός της ISIS, που ακολουθεί την ανακατάληψη της Φαλούτζα θεωρείται μήνυμα πως όσο κι αν η τζιχαντιστική χάνει στο πεδίο του πολέμου, η δυνατότητά της να σπέρνει το χάος παραμένει αμείωτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024