Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση στο ΤΑΙΠΕΔ από τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες

Συγκέντρωση στο ΤΑΙΠΕΔ από τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, «το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό», βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

»Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.»

Λόγω της κινητοποίησης, οι περισσότεροι Αθηναίοι μετακινούνται σήμερα με τα ΙΧ τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Ταλαιπωρία υφίστανται και εκείνοι που επέλεξαν τα λεωφορεία και τα τρόλει για τις μετακινήσεις τους, καθώς μέσα σε αυτά επικρατεί το αδιαχώρητο.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

    Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024