Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα κρίσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ημέρα κρίσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίνεται σήμερα, Τετάρτη, η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν έως το απόγευμα, οπότε και εκπνέει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, εμφανιστεί έστω και ένας από τους φερόμενους ως διεκδικητές - Ιταλικοί και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι -, η εταιρεία θα παραμείνει όρθια.

Κρίνεται σήμερα, Τετάρτη, η πορεία ιδιωτικοποίησης τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν έως το απόγευμα, οπότε και εκπνέει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, εμφανιστεί έστω και ένας από τους φερόμενους ως διεκδικητές –Ιταλικοί και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι -, η εταιρεία θα παραμείνει όρθια.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τουλάχιστον η ιταλική εταιρεία θα υποβάλει σήμερα προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αν ωστόσο δεν προσέλθει ουδείς και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ κηρυχθεί άγονος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Η εκκαθάρισή της φαίνεται ως πιθανή επιλογή, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στον προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί ήδη τη δημιουργία ενός διάδοχου σχήματος μέσω θυγατρικής εταιρείας, ενώ ανάλογα σχέδια κάνει και το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και απευκταίο, το σενάριο δεν παύει να είναι υπαρκτό και η ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει ήδη την πρόσληψη συμβούλου προκειμένου να υποβάλει αίτημα για χορήγηση άδειας για επιβατικές μεταφορές.

Σημειωτέον ότι δύο ιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη λάβει άδεια για εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Γιώργος Φιντικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024