Χωρίς Ηλεκτρικό και Μετρό η Αττική – Στάση εργασίας στο Τραμ
Εικοσιτετράωρη απεργία ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Μετρό. Στάση εργασίας και στο Τραμ. Οργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.
Εικοσιτετράωρη απεργία ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Μετρό.
Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00.
Ακινητοποιημένος θα είναι και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Επίσης, οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου).
Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, «το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό», βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
»Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.
»Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με την ανοχή, αν όχι με τις οδηγίες, της κυβέρνησης.
»Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε! Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!» αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
- Το χειρότερο σχόλιο που έχει ακούσει η Λίλι Ράινχαρτ από έναν άνδρα σκηνοθέτη
- Ψάχνει διπλό πρωτιάς στη Γαλλία ο Ολυμπιακός
- Snik: Έγινε πατέρας και φωτογραφίζει τη νεογέννητη κόρη του
- Από τον Τζόρνταν στον Αντετοκούνμπο: Ποιοι είναι οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών
- «Ράγα SOS»: Εντυπωσιακή άσκηση – Εφιαλτικό σενάριο εκτροχιασμού και έκρηξης στο Μετρό
- Στις φλόγες πολυτελές αυτοκίνητο στην Πάτρα – Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442