Στην Ευρωβουλή μετέφερε των θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Γ.Γραμματικάκης
Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών στην ΕΕ, όπου ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών θα είναι κυρίαρχος εισηγείται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, με επίκαιρη παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών στην ΕΕ, όπου ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών θα είναι κυρίαρχος εισηγείται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, με επίκαιρη παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε ότι «η στροφή προς την Ευρώπη που πραγματοποίησε πέρσι η ελληνική κυβέρνηση και επαινέθηκε από όλους περιορίζεται κυρίως στα οικονομικά ζητήματα».
«Είναι λυπηρό» συνέχισε «ότι παράλληλα η κυβέρνηση απομακρύνει τη χώρα από τα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Αυτό επιβεβαιώνει και η αυστηρή επιστολή – 30 σελίδων – του Επιτρόπου Έτιγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση, που αναφέρεται στην συστηματική ανατροπή της ανεξαρτησίας μιας εθνικής ρυθμιστικής αρχής».
Στην παρέμβαση του ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε τρία ακόμα παραδείγματα υπονόμευσης της ελευθερίας των ΜΜΕ:
– Το προσφάτως θεσμοθετημένο πλαίσιο αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών, που προβλέπει αδικαιολόγητα μεγάλο περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ για το όλο θέμα αποφασίζει αυθαίρετα ο ίδιος ο υπουργός.
– Τις προκλητικές κυρώσεις Ελλήνων δημοσιογράφων από το συνδικαλιστικό τους όργανο, επειδή υποστήριξαν το «ναι» στο δημοψήφισμα του περσινού καλοκαιριού.
– Την πρόσφατη και πρωτοφανή εισβολή εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας σε έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, με σκοπό να συλλάβουν ένα αξιόλογο τον δημοσιογράφο και να παρεμποδίσουν την μετάδοση της εκπομπής του.
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού κάλεσε τέλος τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές να παρακολουθούν στενά τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις στην Ελλάδα και να στηρίξουν την πρόταση του για ένα νέο πλαίσιο αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών στην ΕΕ με κυρίαρχο ρόλο των ανεξάρτητων αρχών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη καταθέσει νέα νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση της σχετική ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων. Η επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας της οποίας μέλος είναι ο κ. Γραμματικάκης ορίστηκε ως αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επεξεργασία της πρότασης αυτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)















![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442