ΕΙΤΗΣΕΕ: Η επιστολή Έτινγκερ αφορά και την αδειοδότηση των καναλιών
Η επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Γκ. Έτινγκερ αφορά και στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Η επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Γκ. Έτινγκερ αφορά και στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους προσπαθεί για να χειραγωγήσει και να ελέγξει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Διαβάστε επίσης:
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των καναλιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο πάροχος δικτύου για τους ιδιωτικούς σταθμούς είναι η DIGEA, η οποία κέρδισε διεθνή διαγωνισμό και έχει αναλάβει την εκμετάλλευση τεσσάρων πολυπλεκτών που της εκχώρησε το κράτος και της επιτρέπουν να μεταδίδει 16 τηλεοπτικούς σταθμούς υψηλής ευκρίνειας ή 32 κανονικής ευκρίνειας.
Σύμφωνα με την ΕΙΤΗΣΕΕ, η επιστολή σχετίζεται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι ανεξάρτητες Αρχές (ΕΕΤΤ, ΕΣΡ) θα πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητες και να μην τις υποκαθιστά το κράτος, το οποίο έχει την υποχρέωση να αδειοδοτήσει όσους σταθμούς αξιοποιεί το φάσμα.
Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι, με επιστολές και εξώδικα τα τελευταία 15 χρόνια, ζητά από το κράτος να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ δεν διαφωνεί σε μια διαδικασία αδειοδότησης, αρκεί αυτή να είναι προσαρμοσμένη στην ψηφιακή εποχή.
Η θέση της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα, το πλαφόν στο κέρδος ως χθες η κυβέρνηση το απέρριπτε ως λαϊκισμό
- Η SpaceX του Μασκ ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά «όλων των εποχών»
- Απάτη με sms για δήθεν πρόστιμο της Tροχαίας
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αποδεσμεύει 400 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
- Πλαφόν: Αυτή είναι η λίστα με τα 61 προϊόντα που μπαίνει ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Νέα Αριστερά: Η ερημοποίηση της υπαίθρου αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής

