Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτεροι τηλεοπτικοί πρόεδροι των Η.Π.Α.

Οι καλύτεροι τηλεοπτικοί πρόεδροι των Η.Π.Α.

...

Μαντώ Σιώμου

Συνηθίζεται να λέγεται πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον πλανήτη, αυτό σίγουρα ισχύει στην περίπτωση του τηλεοπτικού κόσμου. Με πιο αξιομνημόνευτο τον Πρόεδρο Ντέιβιντ Πάλμερ, που έπαιζε ο Ντένις Χάισμπερτ στην σειρά 24 του Fox.

Μια τηλεοπτική σειρά που έχει αποδείξει πως Πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί επίσης να είναι και η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, με την Πρόεδρο Άλισον Τέιλορ, την οποία υποδυόταν η Τσέρι Τζόουνς.

Το in.gr επέλεξε τις καλύτερες ερμηνείες Αμερικανών Προέδρων, που έχουν περάσει από το φανταστικό οβάλ γραφείο της μικρή οθόνης.

Πρόεδρος Άλισον Τέιλορ (Τσέρι Τζόουνς) στο 24

Μετά τον Τσάρλς Λόγκαν και τον Γουέιν Πάλμερ, η Άλισον Τέιλορ ήταν μια αναζωογονητική αλλαγή στο Λευκό Οίκο. Μια αναδρομή στις δοξασμένες ημέρες του 24, όταν ο Ντέιβιντ Πάλμερ ήταν Πρόεδρος. Η Τσέρι Τζόουνς αποδείχθηκε εξίσου ισχυρή, με αποφασιστικότητα και ακεραιότητα. Εκτός αυτού, έκανε το πιο έξυπνο πράγμα ως πρόεδρος και εμπιστεύτηκε τον Τζακ Μπάουερ (Κίφερ Σάδερλαντ) για να «καθαρίσει» το χάος.

Πρόεδρος Μακένζι Άλεν (Τζίνα Ντέιβις) στο Commander-in-Chief

Στη σύντομη σειρά του ABC, Commander-in-Chief (2006), η Τζίνα Ντέιβις ήταν η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος που έγινε απροσδόκητα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ως Δημοκρατική, ήταν διαρκώς σε κόντρα με τον ομιλητή του Λευκού Οίκου (Ντόναλντ Σάδερλαντ), ο οποίος πίστευε πως δεν ήταν αρκετά «δεξιά». Η έντονη επιθυμία της, το επιβλητικό της ανάστημα, καθώς και η προσπάθειά της να ισορροπήσει την προεδρία με τα καθήκοντα της μητέρας, απέδειξε πόσο πιο ικανή ήταν από τους αντιπάλους της.

Πρόεδρος Φιτζέραλντ «Φιτζ» Γκραντ (Τόνι Γκόλντγουιν) στο Scandal

Η αμερικανική πολιτική έγινε πιο «πικάντικη» με τον πρόεδρο Φιτζέραλντ Γκραντ και την πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας και ερωμένη του, Ολίβια Πόουπ, στη σειρά Scandal. Μπορεί σαν πρόεδρος της Αμερικής να μην έκανε πολλά… αλλά σαν ρομαντικός ήρωας, ο Τόνι Γκόλντγουιν κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει κρυφό το ειδύλιο του με την Κέρι Ουάσινγκτον, αφού της χτίζει ένα καταφύγιο στο Βερμόντ, κάνουν συνέχεια τηλεφωνικό σεξ, ενώ προσέχει πάντα τη δικαιολογημένα καταρρακωμένη γυναίκα του, Μπέλαμι Γιανγκ.

Πρόεδρος Φράνσις Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) στο House of Cards

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Φράνσις Άντεργουντ, τον αδίστακτο πολιτικό του House of Cards που λατρεύουμε να μισούμε. Ο σατανικός Κέβιν Σπέισι είναι ένας αντιήρωας, με αμφιλεγόμενο χαρακτήρα. ‘Ενας καρχαρίας της πολιτικής, που κατασπαράζει οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο του, για να γίνει- και στη συνέχεια να παραμείνει- Πρόεδρος της Αμερικής. Μόνη απειλή η γυναίκα του Κλαιρ (Ρόμπιν Γουάιτ).

Πρόεδρος Ντέιβιντ Πάλμερ (Ντένις Χάισμπερτ) στο 24


Η εποχή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει ηρωική δράση ξεκινά με τον Ντένις Χάισμπερτ στην σειρά 24 (2001-2006). Γενναίος, ατρόμητος και βαρύτονος… ο Πάλμερ είχε μόνο ένα ελάττωμα, την πρώην γυναίκα του Σέριλ. Έμεινε στο Λευκό Οίκο για τέσσερις σεζόν, περισσότερο από κάθε άλλον πρόεδρο της σειράς, και αποτελεί έναν από τους πιο εξέχοντες πρωταγωνιστές μετά τον Κίφερ Σάδερλαντ.

Πρόεδρος Τζεντ Μπάρτλετ (Μάρτιν Σιν) στο The West Wing



Έχει υποδυθεί σχεδόν κάθε αρσενικό μέλος την οικογένειας Κένεντι, ήταν λοιπόν φυσικό, ο Μάρτιν Σιν να παίξει έναν αξέχαστο πρόεδρο για επτά κύκλους, στη σειρά The West Wing (Η Δυτική Πτέρυγα, 1999-2006). Ο Τζεντ Μπάρτλετ είναι ο πιο εύγλωττος πρόεδρος στην τηλεόραση, αλλά και ο μόνος ατάραχος, φιλελεύθερος Δημοκρατικός, νομπελίστας.

entertainment.in.gr

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024