Συμμετοχή της Ελλάδας στο QE στα τέλη του έτους βλέπει ο Στουρνάρας
H Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) στα τέλη του έτους, εφόσον υπάρξει πρώτα ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί και νωρίτερα.
H Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) στα τέλη του έτους, εφόσον υπάρξει πρώτα ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα Αυγή.
«Θα το έβλεπα ρεαλιστικά προς το τέλος του χρόνου. Δεν θα το απέκλεια πιο νωρίς. Αλλά ρεαλιστικά πιστεύω ότι θα ισχύσει το πρώτο» είπε ο κ. Στουρνάρας.
«Τέθηκε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες και η άποψη των περισσότερων διοικητών είναι ότι θα επιθυμούσαν να δουν πρώτα μία ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», επισήμανε, προσθέτοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ανάλυση που θα κάνει το Eurogroup. Την ανάλυση μπορεί να την κάνει και η ίδια η ΕΚΤ».
Ο Γ.Στουρνάρας αναφερόμενος στο θέμα των capital controls είπε ότι, το επόμενο βήμα θα είναι η ελεύθερη διακίνηση του «νέου χρήματος» που βρίσκεται κρυμμένο στα στρώματα, αλλά και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων για την εισαγωγή πρώτων υλών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής από 57χρονο δότη οργάνων – Χάρισε νεφρούς και κερατοειδείς
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442