Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν - ιταλικές αρχές αναζητούν λύση για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών

Κομισιόν – ιταλικές αρχές αναζητούν λύση για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές για την αναζήτηση λύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Ανταγωνισμού Ρικάρντο Καρντόζο. Την ίδια στιγμή η ΕΚΤ ζητά τη μείωση κατά 30% των «κόκκινων» δανείων της ιταλικής τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, την επόμενη τριετία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές για την αναζήτηση λύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Ανταγωνισμού Ρικάρντο Καρντόζο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είμαστε όντως σε επαφή με τις ιταλικές αρχές και υπάρχουν μια σειρά από λύσεις που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, οι οποίες θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση της ρευστότητας και των ελλείψεων κεφαλαίων σε τράπεζες, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τους ιδιώτες επενδυτές», δήλωσε ο Ρ. Καρντόζο.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε τη μείωση κατά 30% των «κόκκινων» δανείων της ιταλικής τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, την επόμενη τριετία.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, που αντιμετωπίζει προβλήματα, η ΕΚΤ της είπε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της στα 32,6 δισ. ευρώ το 2018 από 46,9 δισ. ευρώ το 2015. Οι στόχοι για το 2016 και το 2017 είναι 43,4 δισ. ευρώ και 38,9 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η τράπεζα, που έχει το υψηλότερο ποσοστό «κόκκινων» δανείων μεταξύ των εισηγμένων ιταλικών τραπεζών, δήλωσε ότι της ζητήθηκε να παρουσιάσει έως τις 3 Οκτωβρίου ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα λάβει για να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 20% των συνολικών δανείων της έως το 2018.

Οι στόχοι περιλαμβάνονται σε ένα σχέδιο απόφασης που απέστειλε η ΕΚΤ στην ιταλική τράπεζα, η οποία πρέπει να απαντήσει έως τις 8 Ιουλίου στην κεντρική τράπεζα. Η τελική απόφαση της ΕΚΤ για τους στόχους αναμένεται έως το τέλος Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024