Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους «4» η Γαλλία που έβαλε τους... ψαράδες στα δίχτυα

Στους «4» η Γαλλία που έβαλε τους… ψαράδες στα δίχτυα

Το όνειρο της Ισλανδίας... γκρεμίστηκε νωρίς. Η Γαλλία ήταν εντυπωσιακή στα προημιτελικά του EURO 2016 και επιβλήθηκε με 5-2, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού (12', 59') κι από ένα οι Πογκμπά (20'), Παγέτ (43') και Γκριζμάν (45') για τους «τρικολόρ» που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τελικό. Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία με την ομάδα του Ντεσάμπ να έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Από την άλλη η Ισλανδία παρά τη βαριά ήττα, αποχώρησε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, όντας η ευχάριστη έκπληξη του Euro. Τα γκολ της τιμής για τους «ψαράδες» σημείωσαν ο Σίγκτορσον στο 56' και ο Μπιάρνασον στο 85'.

Το όνειρο της Ισλανδίας… γκρεμίστηκε νωρίς. Η Γαλλία ήταν εντυπωσιακή στα προημιτελικά του EURO 2016 και επιβλήθηκε με 5-2, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού (12′, 59′) κι από ένα οι Πογκμπά (20′), Παγέτ (43′) και Γκριζμάν (45′) για τους «τρικολόρ» που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τελικό.

Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία με την ομάδα του Ντεσάμπ να έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Από την άλλη η Ισλανδία παρά τη βαριά ήττα, αποχώρησε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, όντας η ευχάριστη έκπληξη του Euro. Τα γκολ της τιμής για τους «ψαράδες» σημείωσαν ο Σίγκτορσον στο 56′ και ο Μπιάρνασον στο 85′.

Η Γαλλία ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά οι Ισλανδοί είχαν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα κι άπαντες περίμεναν αν θα μπορέσουν να κάνουν ακόμη μία υπέρβαση. Η απορία όλου του κόσμου κράτησε μόλις 20′ όταν και οι «τρικολόρ» «καθάρισαν» νωρίς το παιχνίδι. Στο 12′ ο Ζιρού άνοιξε το σκορ και οχτώ λεπτά αργότερα ο Πογκμπά έκανε το 2-0 σφραγίζοντας την υπόθεση πρόκριση.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 43′ ο Παγέτ έκανε το 3-0 κι ο Γκριζμάν δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 4-0.

Στην επανάληψη ο καταιγιστικός ρυθμός των διοργανωτών έπεσε και ο Σίγκτορσον μείωσε προσωρινά στο 56′ Αυτό το γκολ αφύπνισε τους Γάλλους που πέτυχαν και 5ο γκολ! Στο 59′ ο Ζιρού πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι είχε κριθεί οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα και κυνήγησαν κι άλλα γκολ. Στο 85′ ο Μπιάρνασον με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί ένα από τα ευρύτερα σκορ στην ιστορία του Euro.

Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία)

Κάρτες: Μπιαρνασον, Ουμτιτί

Γαλλία (Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72′ Μανγκαλά), Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν, Παγέτ (80′ Κομάν), Ζιρού (46′ Ζινιάκ)

Ισλανδία (Λάγκερμπακ):
Χάλντορσον, Άρνασον (46′ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρτσον, Άρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Άρον Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον (83′ Γκούντγιονσεν ), Μπόντβαρσον (46′ Φινμπόγκασον).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024