«Ψύχραιμη σκέψη» συνιστά η βασίλισσα Ελισάβετ στους πολιτικούς
Προειδοποίηση στους πολιτικούς της Βρετανίας να παραμείνουν «ήρεμοι και συγκεντρωμένοι» απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ, μιλώντας στους βουλευτές του Κοινοβουλίου της Σκωτίας. Αν και δεν έκανε ευθεία αναφορά στο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ, το μήνυμά της ήταν σαφές: Η πραγματική ηγεσία, είπε, απαιτεί «βαθύτερη και πιο ψύχραιμη» σκέψη σε ταραγμένες εποχές.
Προειδοποίηση στους πολιτικούς της Βρετανίας να παραμείνουν «ήρεμοι και συγκεντρωμένοι» απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ, μιλώντας στους βουλευτές του Κοινοβουλίου της Σκωτίας.
Αν και δεν έκανε ευθεία αναφορά στο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ, το μήνυμά της ήταν σαφές: Η πραγματική ηγεσία, είπε, απαιτεί «βαθύτερη και πιο ψύχραιμη» σκέψη σε ταραγμένες εποχές.
Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής έναρξης της πέμπτης περιόδου του κοινοβουλίου της Σκωτίας, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκανε σαφή αναφορά στην ψήφο για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Το αποτέλεσμα αυτό, προκάλεσε απόγνωση στη Σκωτία, αλλά και εξαγγελίες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.
«Όλοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ έναν πολύπλοκο και απαιτητικό κόσμο, στον οποίο οι εξελίξεις δρομολογούνται ταχύτατα, ενώ η ικανότητα μας να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, γίνεται δύσκολη» δήλωσε η 90χρονη βασίλισσα.
«Όπως επιτυχημένα έχει δείξει στη διάρκεια των ετών αυτό το Κοινοβούλιο, χαρακτηριστικό της ηγεσίας σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο είναι να υπάρχει ο χώρος για ήρεμη σκέψη και περισυλλογή που μπορεί να επιτρέψει μία βαθύτερη και πιο φρέσκια εξέταση του πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι προκλήσεις και πώς να προσεγγιστούν οι ευκαιρίες» σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442