Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της Μητρόπολης Αθηνών

Εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της Μητρόπολης Αθηνών

Επαναλειτουργεί, έπειτα από επτά χρόνια εργασιών, ο καθεδρικός ναός της Αθήνας και η Αρχιεπισκοπή έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Επαναλειτουργεί, έπειτα από επτά χρόνια εργασιών, ο καθεδρικός ναός της Αθήνας και η Αρχιεπισκοπή έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Ο μητροπολιτικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χτίστηκε την περίοδο 1842 – 1862 και έχει δώσει και το όνομά του στον δρόμο, ο οποίος από το Σύνταγμα καταλήγει στο Μοναστηράκι.

Η Μητρόπη Αθηνών είχε υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο από τον σεισμό του 1991 όσο και απ’ αυτόν του 1999. Το 2010 ακολούθησε το έργο αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης του κτιρίου και συντήρησης του διάκοσμού της.

Πριν από λίγες ημέρες μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές για το άνοιγμα του ναού. Έγιναν εργασίες τοποθέτησης του εξωτερικού φωτισμού και εργασίες καθαρισμού και συμπλήρωσης των δαπέδων στα πεζοδρόμια, προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από τις σκαλωσιές.

Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μικρός αγιασμός, σύντομη ευχαριστήρια δέηση και μέγας εσπερινός από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Έχουν μάλιστα προσκληθεί να συμμετάσχουν μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερείς και πιστοί από όλες τις ενορίες της Αθήνας αφού η Αρχιεπισκοπή επιθυμεί να δώσει πανηγυρικό και εορταστικό χαρακτήρα στο άνοιγμα των πυλών της Μητρόπολης.

Η πρώτη θεία λειτουργία στον ανακαινισμένο ναό θα τελεστεί την Κυριακή 3 Ιουνίου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τη συμμετοχή ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου.

Οι εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της Μητρόπολης θα κλείσουν την Κυριακή το βράδυ (9μ.μ.) με μουσική εκδήλωση από τη «Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών» υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, στην Πλατεία της Μητρόπολης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024