Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρίτσας: Λάθος το ύφος και τα νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της Cosco

Δρίτσας: Λάθος το ύφος και τα νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της Cosco

Για λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της Cosco έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε τηλεοπτική συνέντευξή του. «Το πρόβλημα ήταν πως στην επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν -κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος, αλλά εκτός από αυτό και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται την σύμβαση παραχώρησης» τόνισε.

Για λάθος ύφος και νομικά επιχειρήματα στην επιστολή της Cosco έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega.

«Το πρόβλημα ήταν πως στην επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν -κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος, αλλά εκτός από αυτό και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται -έρχονται σε αντίθεση με- την σύμβαση παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο» τόνισε.

Συμπλήρωσε πως οι επισημάνσεις που έθεσε η Cosco στην επιστολή μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης «που και την ουσία να μην την αλλάζει και τις ενστάσεις να άρει, αυτό συνέβη και τίποτα περισσότερο».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι το νομοσχέδιο «κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης που ήταν η ουσία της συμφωνίας, με βάση την οποία είχε γίνει η διαγωνιστική διαδικασία», ενώ από την άλλη «η σύμβαση παραχώρησης είναι ένα κείμενο που δεν δέχεται καμία διαφοροποίηση και δεν αλλάζει ούτε μισή λέξη».

Διαχώρισε τον κυρωτικό νόμο λέγοντας πως πρόκειται για «ένα κείμενο που πλαισιώνει, εισάγει προς κύρωση, τη σύμβαση παραχώρησης και αυτός επιδέχεται διάφορων διαφοροποιήσεων».

Μιλώντας για τον απόηχο της επιστολής της Cosco στην ελληνική πολιτική σκηνή σημείωσε ότι «η μεγάλη αναταραχή που έγινε, η πολιτική αξιοποίηση, όλα αυτά, προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα, αλλά γι’ αυτά δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση, ούτε η επιστολή ήταν μια πράξη σώφρον, ούτε με τον τρόπο που έγινε, ούτε πολύ περισσότερο η πολιτική αξιοποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στη συμφωνία σε σχέση με τα όσα προωθούσε η ΝΔ «κατευθύνονται στο να αξιοποιηθεί αυτή η ανάπτυξη» με «κοινωνικό μέρισμα και προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024