Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε διαβούλευση οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Σε διαβούλευση οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Σε διαδικασία διαβούλευσης τίθεται από σήμερα, Παρασκευή, από το υπουργείο Εσωτερικών η κυβερνητική πρόταση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Η κυβερνητική πρόταση θα αφορά δύο αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο: την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

Σε διαδικασία διαβούλευσης τίθεται από σήμερα, Παρασκευή, από το υπουργείο Εσωτερικών η κυβερνητική πρόταση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κοντά στο μεσημέρι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει στην πρόταση που θα παρουσιασθεί κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η κυβερνητική πρόταση θα αφορά δύο αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο: την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη ως το κόμμα στο οποίο θα αναπτυχθούν εσωτερικά οι μεγαλύτερες πιέσεις για υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αφού είχε καταθέσει παρεμφερή πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Ήδη από την κυβέρνηση έσπευσαν να το υπενθυμίσουν με νόημα, προαναγγέλλοντας τη σκληρή κριτική που θα ασκήσουν προς τη Χαριλάου Τρικούπη εάν το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιηθεί.

Η στάση που θα υιοθετήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού είναι επίσης ένα ζήτημα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ταχθεί κατά της στήριξης της κυβερνητικής πρότασης, ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα δεχθεί και αυτός πιέσεις από μερίδα βουλευτών του για αλλαγή στάσης. Στην κυβέρνηση δεν έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες τους ακόμα και για το ΚΚΕ, παρά τη σταθερή θέση του Περισσού για κατάργηση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024