Και ελικόπτερα στην τροχονομική επιτήρηση της διαδρομής Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική
Τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου, είναι πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα.
Τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου. Πρόκειται για πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο, όταν προκύπτει ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, αλλά και άμεσης παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.
Στο μεταξύ, σε ομιλία του την Παρασκευή προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τόσκας έδωσε συγχαρητήρια για την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών στην Ειδομένη. Υπογράμμισε ότι η εκκένωση αυτή έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό και χωρίς την άσκηση βίας, σημειώνοντας ότι απέσπασε ευμενή σχόλια διεθνών οργανισμών, οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν έντονη κριτική.
Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχάρη τους πυροσβέστες για την κατάσβεση της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.
Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς σχετικά με την καλύτερη συνεργασία τους με τους πολίτες, τη συστηματικότερη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, την ασφάλεια των προσφυγικών καταυλισμών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαζόπουλος: «Ο Ερντογάν υποδέχεται τον Μητσοτάκη στη Γαλάζια Πατρίδα που ονειρεύεται» – Το σχόλιο για Σαμαρά και Καραμανλή
- «Απειλή ξένης λογοκρισίας»: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ΕΕ για ψηφιακό περιορισμό της ελευθερίας του λόγου
- Λάκης Λαζόπουλος: Διεφθαρμένη χώρα σημαίνει διεφθαρμένη κυβέρνηση, σημαίνει πολλοί διεφθαρμένοι υπουργοί
- Μαρία Καλλιμάνη – Γιώργος Στάμου: Οι Αθώοι, οι αντίξοες συνθήκες στα γυρίσματα και η πρόκληση
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος υπόσχεται να βομβαρδίσει διακινητές ναρκωτικών – Με τη βοήθεια ΗΠΑ και Ισραήλ
- Η Ρωσία δηλώνει ότι θα τηρήσει τα όρια της λήξασας πυρηνικής συνθήκης New START, εάν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο