Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση στις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

Παράταση στις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών για ένα ακόμη έτος θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών για ένα ακόμη έτος θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία έφεραν στην επιφάνεια τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους, τα χαμηλά μεροκάματα και την ανασφάλεια κάθε φορά που λήγουν οι εννεάμηνες συμβάσεις.

Την Πέμπτη, μία ημέρα πριν λήξουν οι συμβάσεις τους για το τρέχον διδακτικό έτος, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους οι σχολικές καθαρίστριες διεκδίκησαν τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών, κατάργηση της παρακράτησης του 10% του μισθού τους, σταθερές σχέσεις εργασίας κ.ά.).

Αντιπροσωπία τους και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον οποίο εξέθεσαν, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της αβεβαιότητας που βιώνουν οι καθαρίστριες με επίκεντρο το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Κουρουμπλής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι «άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία του υπουργείου με την οποία προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών για ένα ακόμη διδακτικό έτος». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται «η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και για τις / τους συμβασιούχους μίσθωσης έργου που ασχολούνται στην καθαριότητα».

Παναγιώτα Μπίτσικα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024