Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης με «Παιδικά Χωριά SOS» και ΕΚΚΕ

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης με «Παιδικά Χωριά SOS» και ΕΚΚΕ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον κεντρικό Δήμο, το Σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας» και το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών». Στόχος, είπε ο Γ.Μπουτάρης είναι η επεξεργασία και υλοποίηση των κατάλληλων προγραμμάτων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Επίσης στάθηκε στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τα οποία -όπως είπε- φτάνουν τις 21.000 σε όλη τη χώρα.

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον κεντρικό Δήμο, το Σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας» και το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα μνημόνιο που στοχεύει στην επεξεργασία και υλοποίηση των κατάλληλων προγραμμάτων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο κ. Μπουτάρης στάθηκε στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας έως 16 ετών, τα οποία -όπως ανέφερε- φτάνουν τις 21.000 σε όλη τη χώρα.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Παπάφειο Ίδρυμα, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 400 παιδιών.

Ο πρόεδρος του «Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών» Νίκος Δεμερτζής, από την πλευρά του, υποστήριξε πως «στην περίοδο της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός της φτώχειας σε παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες και πρέπει να γίνουν σχέδια για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων», ενώ για το θέμα των προσφύγων πρόσθεσε πως το ΕΚΚΕ «τρέχει» έρευνα για την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στη χώρα.

Εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Πρωτόπαπας, ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία για τη φτώχεια, ανέφερε πως «το 35% των οικογενειών που υποστηρίζονται είναι μονογονεϊκές, ενώ πολλές είναι και οι περιπτώσεις των νεαρών ζευγαριών που βρίσκονται χρόνια σε ανεργία».

«Πρόκειται για συμπράξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με ΜΚΟ και φορείς που έχουν τεχνογνωσία για να γινόμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Να υποβάλλουμε κοινά αιτήματα για παιδιά, άπορες οικογένειες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024