Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον: Βρετανία και ΕΕ πρέπει να αναζητήσουν τη στενότερη δυνατή σχέση

Κάμερον: Βρετανία και ΕΕ πρέπει να αναζητήσουν τη στενότερη δυνατή σχέση

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Λονδίνο και Βρυξέλλες πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Λονδίνο και Βρυξέλλες πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, την πρώτη μετά το δημοψήφισμα που οδήγησε τη Βρετανίας εκτός ΕΕ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, οι περισσότερες τοποθετήσεις των ηγετών ήταν σε τόνο απογοήτευσης και θλίψης για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και προσέθεσε πως παράλληλα έγινε μια εποικοδομητική και ήρεμη συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

«Η Βρετανία δεν θα στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ντ. Κάμερον και υπογράμμισε ότι η χώρα συνεχίζει να είναι εταίρος, φίλος και σύμμαχος των κρατών-μελών της ΕΕ και μοιράζεται μαζί τους την ίδια ιστορία και τις ίδιες αξίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024