Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Μαγικός Σπίλμπεργκ και Γουόλ Στριτ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μαγικός Σπίλμπεργκ και Γουόλ Στριτ

...

Αγγελική Στελλάκη

Τρεις νέες ταινίες και ένα κλασικό αριστούργημα σε επανέκδοση κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στο σινεμά το μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», η Τζόντι Φόστερ «παίζει» από την καρέκλα του σκηνοθέτη «Το Παιχνίδι του Χρήματος», ενώ γαλλικές γεύσεις υπόσχεται η ταινία «Δύο Σεφ για μια Γυναίκα».

Παράλληλα, επανακυκλοφορεί ο «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας

(3/5)

Ο ΜΦΓ είναι ένας γίγαντας που ένα βράδυ «απαγάγει» ένα μικρό ορφανό κοριτσάκι, τη Σόφη, από ένα ορφανοτροφείο της Βρετανίας. Ωστόσο, ο ΜΦΓ δεν είναι τρομακτικός, αλλά ένας Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας. Όταν η Σόφη διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι και πολύ λιγότερο φιλικοί γίγαντες από τον δικό της ΜΦΓ, θα προσπαθήσει να αποτρέψει το σκοτεινό σχέδιό τους με τη βοήθεια της… βασίλισσας. Η ομάδα του «Ε.Τ. του Εξωγήινου» (η σεναριογράφος Μελίσα Μάθισον που πέθανε πρόσφατα και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ) αφηγείται την ιστορία άλλης μία παράταιρης φιλίας. Και φτιάχνει ένα παραμύθι που είναι περισσότερο παιδικό, παρά ενήλικο, ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα, παράξενα πλάσματα και μια γερή δόση από το ιδιότυπο χιούμορ του Ρόαλντ Νταλ (σε βιβλίο του οποίου βασίζεται η ιστορία).

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεγκ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Ρέιφ Σπολ, Πενέλοπε Ουίλτον

Το Παιχνίδι του Χρήματος

(2,5/5)

Ο Λι Γκέιτς είναι ένας τηλεπαρουσιαστής οικονομικής εκπομπής και γκουρού της Γουόλ Στριτ. Όταν θα βρεθεί όμηρος ενός νεαρού που απειλεί να ανατινάξει το πλατό και μάλιστα σε live τηλεοπτική μετάδοση, θα κληθεί να πάρει απαντήσεις για μία μετοχή – φούσκα, έχοντας τη βοήθεια της παραγωγού της εκπομπής του. Η Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί το δίδυμο Τζορτζ Κλούνι – Τζούλια Ρόμπερτς σε μία ταινία που θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα, αλλά δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί σε βάθος με αυτά. Οι απαντήσεις που δίνει είναι μάλλον εύκολες, αλλά η ταινία είναι ψυχαγωγική και διαθέτει πολύ καλούς ερμηνευτές (με την Τζούλια Ρόμπερτς να ξεχωρίζει).

Σκηνοθεσία: Τζόντι Φόστερ
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνι, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο’ Κόνελ

Δύο Σεφ για μια Γυναίκα

(0,5/5)

Γαλλική κομεντί που θέλει δύο άνδρες (τον πρώην και τον νυν σύζυγο) να διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Ο Φρανσουά είναι ένας γάλλος σεφ που θέλει ένα αστέρι Μισελέν για το εστιατόριό του. Η σύζυγός του θέλει ένα παιδί, ενώ στη… συνταγή προστίθεται ο πρώην σύζυγος που όλοι θεωρούσαν ότι είχε πεθάνει σε τσουνάμι. Εμπνευσμένη από παλιά γαλλική ταινία, το «Δύο Σεφ για μια Γυναίκα» μοιάζει περισσότερο με επεισόδιο σαπουνόπερας και δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινούριο ούτε σε σκηνοθετικό, ούτε σε σεναριακό, αλλά ούτε και σε ερμηνευτικό επίπεδο.

Σκηνοθεσία: Φλορέν Σίρι
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Λανβέν, Φρανκ Ντιμπόσκ, Πασκάλ Αμπριγιό

Σε επανέκδοση κυκλοφορεί, επίσης το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο Νονός», μία από τις σπουδαιότερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024