Ανησυχεί η Πολωνία για έξαρση ξενοφοβίας μετά την ψήφο του Brexit
Η πολωνική πρεσβεία στο Λονδίνο εκφράζει μεγάλη ανησυχία για πρόσφατα κρούσματα ξενοφοβίας με προσβολές και εξυβρίσεις που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στρέφονται σε βάρος Πολωνών και άλλων μεταναστών μετά την ψήφο υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πολωνική πρεσβεία στο Λονδίνο εκφράζει μεγάλη ανησυχία για πρόσφατα κρούσματα ξενοφοβίας με προσβολές και εξυβρίσεις που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στρέφονται σε βάρος Πολωνών και άλλων μεταναστών μετά την ψήφο υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως προσβλητικά φυλλάδια με στόχο τους Πολωνούς διανεμήθηκαν στο Χάντινγκντον, στην κεντρική Αγγλία, ενώ αντιπολωνικά συνθήματα γράφτηκαν σε πολωνικό πολιτιστικό κέντρο στο κεντρικό Λονδίνο την Κυριακή.
Αμφότερα τα επεισόδια αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Είμαστε συγκλονισμένοι και ανησυχούμε βαθιά για τα πρόσφατα επεισόδια ξενοφοβικών προσβολών που στρέφονταν εναντίον της πολωνικής κοινότητας και άλλων μεταναστών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πολωνική πρεσβεία.
«Ταυτόχρονα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για όλα τα μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την πολωνική κοινότητα που διατυπώθηκαν από το βρετανικό κοινό» επισημαίνει.
Η αστυνομία του Κέμπριτζσαϊρ ανακοίνωσε πως αστυνομικοί συνάντησαν αναστατωμένα μέλη της τοπικής πολωνικής κοινότητας αφού προσβλητικές προκηρύξεις βρέθηκαν την Κυριακή σε αυτοκίνητα και σε σπίτια.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Cambridge News, οι προκηρύξεις, που περιλάμβαναν και πολωνική μετάφραση, έγραφαν: «Φύγετε / Όχι άλλα πολωνικά παράσιτα».
«Η παραγωγή και η διανομή αυτού και οποιουδήποτε άλλου παρόμοιου υλικού συνιστά διάπραξη του εγκλήματος της υποκίνησης φυλετικού μίσους» αναφέρει σε δήλωσή του ο αστυνομικός διευθυντής Μάρτιν Μπρένινγκ.
Στην Πολωνική Κοινωνική και Πολιτιστική Ένωση στο Λονδίνο, που άνοιξε το 1974 και σ’ αυτήν έχουν την έδρα τους οι περισσότερες πολωνικές οργανώσεις της Βρετανίας, γράφτηκαν συνθήματα στην πλευρά του κτιρίου που καλούσαν τους Πολωνούς να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Πρόκειται για μια εξοργιστική πράξη που αηδιάζει όχι μόνο εμένα και την πολωνική κοινότητα, αλλά όλους στο Χάμερσμιθ εντ Φούλαμ» έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της περιφέρειας Άντι Σλότερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442