Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «μπαμ» του Euro: Η Ισλανδία στους «8» με… brexit της Αγγλίας

Το «μπαμ» του Euro: Η Ισλανδία στους «8» με… brexit της Αγγλίας

Παρά το γεγονός ότι οι... δημοσκοπήσεις ήταν συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας, οι Ισλανδοί πήγαν στην «κάλπη» της Νίκαιας στη φάση του «16» του Euro και ψήφισαν «Μένουμε Αγγλία»! Αντίθετα η ομάδα του Λάγκερμπακ πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Ισλανδικού ποδοσφαίρου με την πρόκριση στα προημιτελικά.

Παρά το γεγονός ότι οι… δημοσκοπήσεις ήταν συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας, οι Ισλανδοί πήγαν στην «κάλπη» της Νίκαιας στη φάση του «16» του Euro και ψήφισαν «Μένουμε Αγγλία»! Αντίθετα η ομάδα του Λάγκερμπακ πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Ισλανδικού ποδοσφαίρου με την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι παίκτες του Χότζσον αν και προηγήθηκαν μόλις στο 4′ με πέναλτι του Ρούνεϊ, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση κι έμειναν εκτός Euro. Στο 6′ ο Ρ. Σίγκουρντσον και στο 18′ ο Σίγκτορσον πέτυχαν τα ιστορικά γκολ για τους Ισλανδούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Μόλις στο 4′ ο Στέρλινγκ ανατράπηκε από τον Χάλντορσον μέσα στην περιοχή και ο Σκομίνα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρούνεϊ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Οσοι πίστεψαν ότι η Αγγλία που ήταν το φαβορί και προηγήθηκε πολύ νωρίς θα είχε ένα εύκολο βράδυ διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από πλάγιο, ο Αρνασον έπιασε την κεφαλιά και ο Ρ. Σίγκουρντσον με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι Ισλανδοί, όμως, δεν το έβαλαν κάτω κι έφεραν το παιχνίδι «τούμπα» στο 18′ ο Σίγκτορσον έκανε το σουτ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Λάγκερμπακ απέκτησε μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα και με συνδυασμό την καλά οχυρωμένη άμυνα άφησε μακριά από την εστία του Χαλντορσον τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν… μονότονη! Η Αγγλία πίεζε και η Ισλανδία προσπαθούσε να διαφυλάξει την εστία της. Παρόλη την πίεση των «λιονταριών» την μοναδική καλή ευκαιρία την έχασαν οι Ισλανδοί. Στο 55′ το «ψαλιδάκι» του Ράγκναρ Σίγκουρντσον δεν αιφνιδίασε τον Χαρτ και η Ισλανδία έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο 83′ ο τερματοφύλακας της Αγγλίας είπε όχι στον Γκούναρσον σε τετ α τετ και ο επιθετικός των Ισλανδών έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα «λιοντάρια» παρά την πίεσή τους δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια φάση κι έμειναν εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους Ισλανδούς να πανηγυρίζουν μία επική πρόκριση.

Διαιτητής: Σκομίνα (Σλοβενία)

Κάρτες: Στάριτζ – Γ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον

Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (60′ Βάρντι), Κέιν, Ρούνεϊ (86′ Ράσφορντ), Στάριτζ, Ντάιερ (46′ Γουίλσιρ), Ντέλε Άλι.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον (77′ Μπιάρνασον), Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (88′ Τραούστασον), Γκούναρσον, Σκούλασον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024