Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της ΧΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της ΧΑ

Στο Εφετείο Αθηνών διεξάγεται για πρώτη φορά η δίκη της Χρυσής Αυγής και από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση. Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Στο Εφετείο Αθηνών διεξάγεται για πρώτη φορά η δίκη της Χρυσής Αυγής και από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» και κάλεσμα απευθύνουν συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις της αριστεράς όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τη στήριξή του εκφράζει και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «η δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού του Εργατικού Κόμματος, Τζούντυ Κόξ, από άτομο που συνδέεται με νεοναζιστικές οργανώσεις, είναι μια προειδοποίηση για το που μπορούν να φτάσουν οι φασίστες, αν δεν τους σταματήσουμε. Η Τζούντυ Κόξ, ήταν υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτοστατούσε στον αγώνα για υποδοχή των προσφύγων στη χώρα της.
Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, θα συμβάλει αποφασιστικά στον αντιφαστιστικό αγώνα. Η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο μετά το δραματικό διάβημα της μητέρας του Παύλου Φύσσα, δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δίκης και στην τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Είναι μια μάχη για όλο το εργατικό κίνημα, για κάθε δημοκράτη που θέλει να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή και την κάλυψη της δράσης της από τον κρατικό μηχανισμό και την Αστυνομία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024