Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Το Λονδίνο να έχει δυνατότητα να ξανασκεφτεί τις συνέπειες του Brexit

Βερολίνο: Το Λονδίνο να έχει δυνατότητα να ξανασκεφτεί τις συνέπειες του Brexit

Στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελάριου δήλωσε ότι οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα «να ξανασκεφτούν» τις συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, άρθρο γνώμης βουλευτή των Εργατικών που δημοσιεύτηκε στον Guardin έχει τίτλο: «Χρειαζόμαστε δεύτερο δημοψήφισμα. Οι συνέπειες του Brexit είναι πολύ μεγάλες». Οι υπογραφές πολιτών που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα ξεπερνούν, εν τω μεταξύ, τα 3 εκατομμύρια.

Στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελάριου δήλωσε ότι οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα «να ξανασκεφτούν» τις συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικοί στο Λονδίνο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξανασκεφτούν το Brexit φέρεται να είπε ο Πέτερ Αλτμάιερ, προσωπάρχης της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα RND.

Εάν η Βρετανία φύγει πραγματικά από την ΕΕ αυτό θα ήταν μία δύσκολη στιγμή, «με πολλές συνέπειες» ανέφερε ο Αλτμάιερ, σύμφωνα με το RND.

Πρόσθεσε ότι φυσικά η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει αίτηση για να ενταχθεί και πάλι στην ΕΕ, αλλά «αυτό θα χρειαζόταν πολύ καιρό».

Ο Αλτμάιερ επανήλθε στο θέμα με διευκρινιστικές δηλώσεις του στο Reuters, σημειώνοντας ότι η Βρετανοί πολιτικοί χρειάζονται χρόνο «να ξανασκεφτούν τις συνέπειες», αλλά σημείωσε ότι δεν εννοούσε πως θα πρέπει «να ξανασκεφτούν το ίδιο το Brexit».

«Θέλουμε να κάνουμε σαφές -και το έχουμε ήδη κάνει- ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το δημοψήφισμα για να γίνει διαπραγμάτευση για κάποια καλύτερη συμφωνία ή κάτι παρόμοιο» δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνo (Deutchlandfunk) ο Αλτμάιερ.

«Για το αν και πότε θα καταθέσει αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει το ίδιο το κράτος μέλος. Πρέπει όμως να είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για καμιά χώρα εντός ή εκτός της ΕΕ» σημείωσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά από εκείνες της γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν υπάρχει βιασύνη να ξεκινήσει η Βρετανία τις διαδικασίες για Brexit.

Εν τω μεταξύ, άρθρο γνώμης του βουλευτή των Εργατικών και πρώην υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης Ντέιβιντ Λάμι που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» έχει τίτλο: «Χρειαζόμαστε δεύτερο δημοψήφισμα. Οι συνέπειες του Brexit είναι πολύ μεγάλες».

Ο Λάμι σημειώνει ότι ένα Brexit θα ισοδυναμούσε με «αυτοπυρπόληση» και τονίζει ότι η εκστρατεία του Brexit δεν έχει ίχνος σχεδίου.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα και ότι το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να κηρύξει δεύτερο δημοψήφισμα «τώρα που η σκόνη έχει κατακαθίσει και η πραγματικότητα ενός μετά-Brexit έθνους έρχεται στο προσκήνιο».

«Χρειαζόμαστε το λιγότερο ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη βάση ενός σχεδίου που δεν έχει ακόμα σχεδιαστεί» τονίζεται.

Οι συνέπειες του Brexit είναι πολύ μεγάλες» την ώρα που οι υπογραφές σε πολιτών που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Ψηφοφόροι του Brexit φαίνεται πως δηλώνουν «μετανοημένοι» για την επιλογή τους, με τα hashtag #Bregret και #WhatHaveWeDone να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024