Ένας 34χρονος και μία 19χρονη που συνελήφθησαν φέρονται ως οι δράστες της φρικτής δολοφονίας του 50χρονου στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στις 15 Ιουνίου.

Η Αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος μετά από ένα μάλλον τυχαίο γεγονός, όταν η Άμεση Δράση, στις 00.30 της 23ης Ιουνίου έλαβε κλήση για επεισόδιο στη Δραπετσώνα. Τότε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο σπίτι αυτό, όπου μία 19χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό της από τον 34χρονο σύντροφό της.

Η ίδια είπε μάλιστα στους έκπληκτους αστυνομικούς ότι ο 34χρονος είχε σκοτώσει έναν άντρα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Την ίδια ημέρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι Αρχές έδιναν με εισαγγελική εντολή στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με τα τατουάζ του άντρα που βρέθηκε δολοφονημένος και καμένος σε τμήματα του σώματός του στις 15 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν το θύμα. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα τον 50χρονο αναγνώριζε από τα τατουάζ του αυτά ο αδελφός του, που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε, το θύμα είχε μεταβεί στη Δραπετσώνα στο σπίτι της 19χρονης. Ήταν το ίδιο σπίτι στο οποίο έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά την κλήση στην Άμεση Δράση.

Ο 50χρονος φέρεται να προσπάθησε να παρενοχλήσει την κοπέλα. Κατά τους ισχυρισμούς των δύο συλληφθέντων, εκείνη την ώρα επέστρεψε στο σπίτι ο 34χρονος σύντροφός της, ο οποίος, μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άρχισε να χτυπά το θύμα στο κεφάλι, με τα χέρια κι έναν ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια το ζευγάρι έδεσε τον άτυχο άνδρα και τον έβαλε στο αυτοκίνητο του πατέρα του 34χρονου με κατεύθυνση τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Όταν έφτασαν εκεί, το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό. Συνέχισαν να το χτυπούν, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να βάλουν και φωτιά στη σορό του.

Κατόπιν, επέστρεψαν στη Δραπετσώνα και προσπάθησαν να καθαρίσουν το σπίτι για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

Αρωγός τους στην προσπάθεια αυτή ήταν και μία 19χρονη, η οποία αναζητείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Η Αστυνομία ερευνά τόσο το σπίτι της Δραπετσώνας, όσο και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε δεμένος στα Λιμανάκια ο 50χρονος, σε μια προσπάθεια να αναζητήσει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Σε βάρος του 34χρονου και της 19χρονης φίλης του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος ομολόγησε πλήρως την πράξη του, ενώ η 19χρονη ισχυρίζεται ότι ήταν μεν παρούσα στο έγκλημα, ωστόσο δεν είχε συμμετοχή στον ξυλοδαρμό και τη θανάτωση του 50χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 50χρονου (με αρχικά Α.Μ.), ο οποίος ήταν ναυτικός, κάτοικος Περάματος και σεσημασμένος για ναρκωτικά, είχε βρεθεί ξημερώματα της 15ης Ιουνίου σε βραχώδη ακτή, ενώ λεκέδες αίματος και στάχτη εντοπίστηκαν λίγο αργότερα σε κοντινό χωματόδρομο.

Πέτρος Στεφανής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ