Ανοιχτή εκδήλωση για τις Ρευματικές Παθήσεις και την πρώιμη διάγνωση
Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Ένωση Επαγγελματιών Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκληροδέρματος, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Σύνταγμα, από τις 10:00 το πρωί, ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό.
Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Ένωση Επαγγελματιών Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκληροδέρματος, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Σύνταγμα, από τις 10:00 το πρωί, ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημερωτικό περίπτερο με την παρουσία Ρευματολόγων και εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί ώστε να λύσουν όλες τις απορίες και να ενημερώσουν το κοινό, σχετικά με τις Ρευματικές Παθήσεις, το ρόλο του ειδικού Ρευματολόγου και την αναγκαιότητα της πρώιμης διάγνωσης.
Το ενημερωτικό περίπτερο, αποτελεί την κορύφωση της εκστρατείας ενημέρωσης για το σκληρόδερμα, η οποία ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας με σύνθημα «Ρευματικές Παθήσεις: Πρώιμη Διάγνωση – Έγκαιρη Αντιμετώπιση».
Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ασθενών με Ρευματοπάθειες έχουν συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις Ρευματικές Παθήσεις και έχουν επεξεργαστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ρευματικές Παθήσεις, το οποίο προβλέπει μια σειρά από δράσεις με στόχο:
- την ευρύτερη αναγνώριση των επιπτώσεων των Ρευματικών Παθήσεων,
- την ανάδειξη των μέτρων πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης έναρξης της κατάλληλης φαρμακευτικής θεραπείας,
- την υποστήριξη των ρευματοπαθών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να μειωθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους.
Για περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των ρευματικών παθήσεων και το ρόλο του ρευματολόγου, μπορείτε να επισκεφθείτε το ολοκληρωμένο portal ενημέρωσης «Το σώμα σου μιλάει, άκουσέ το», στο www.tosomasoumilaei.gr
health.in.gr
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Ακραία τοξικότητα και λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442