
Μητσοτάκης για Brexit: Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συμφωνία αλήθειας
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διασφάλισε για δεκαετίες την ειρήνη και τη σταθερότητα, οφείλει μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διασφάλισε για δεκαετίες την ειρήνη και τη σταθερότητα, οφείλει μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
«Χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο που να εμπνεύσει τους λαούς και να τονώσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ένωσης» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα όσων έχουν πληγεί από την κρίση.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Η απόφαση των Βρετανών -ασφαλώς σεβαστή απ’ όλους- αποτελεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλη την Ευρώπη.
» Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφού διασφάλισε για δεκαετίες την ειρήνη και τη σταθερότητα, οφείλει μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική.
» Να επισημάνουμε τι δεν πήγε καλά και να αποφασίσουμε πώς θα το θεραπεύσουμε. Με ειλικρίνεια και ψυχραιμία. Και με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
» Χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο που να εμπνεύσει τους λαούς και να τονώσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ένωσης.
» Μια μεγάλη συμφωνία αλήθειας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη και τους λαούς, ξεπερνώντας ιδεολογικούς δογματισμούς.
» Με συγκεκριμένες και άμεσες παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα όσων έχουν πληγεί από την κρίση.
» Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μη ζήσει η γενιά μας την κατακερματισμένη Ευρώπη του παρελθόντος, των εθνικισμών και των συγκρούσεων.
» Αυτή είναι η πρόταση μας στον ελληνικό λαό: Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ενότητα και αλληλεγγύη να συνεχίσει την πορεία του μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
- Νέα σενάρια για τον Πίτερς: «Έχει δεσμευτεί εδώ και εβδομάδες»
- Μαίρη Συνατσάκη: Έτοιμη για δεύτερο παιδί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442