Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Υπό στενή αστυνομική παρουσία η συγκέντρωση για τα εργασιακά

Παρίσι: Υπό στενή αστυνομική παρουσία η συγκέντρωση για τα εργασιακά

Ισχυρότατη είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πορεία των γαλλικών συνδικάτων στο κέντρο του Παρισιού εναντίον των αλλαγών στα εργασιακά, με φόντο τα επεισόδια σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Ο πόλεμος συνδικάτων και κυβέρνησης μαίνεται και η διαδήλωση είχε κινδυνεύσει την προηγούμενη ημέρα να απαγορευτεί εντελώς -κάτι που θα έριχνε λάδι στη φωτιά- αλλά τελικά πήρε άδεια για πολύ στενότερη περιοχή από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Ο ίδιος ο Ολάντ επαναλαμβάνει, «θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους».

Ισχυρότατη είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πορεία των γαλλικών συνδικάτων στο κέντρο του Παρισιού εναντίον των αλλαγών στα εργασιακά, με φόντο τα επεισόδια σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Ο πόλεμος συνδικάτων και κυβέρνησης μαίνεται και η διαδήλωση είχε κινδυνεύσει την προηγούμενη ημέρα να απαγορευτεί εντελώς -κάτι που θα έριχνε λάδι στη φωτιά- αλλά τελικά πήρε άδεια για πολύ στενότερη περιοχή από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά.

Στη διαδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης είναι σαφής η δυσφορία και για τους ίδιους τους όρους της διεξαγωγής της: Μεταξύ των πλακάτ για τα εργασιακά, υπήρχαν και πλακάτ όπως «αυτή δεν είναι διαδήλωση, είναι ζωολογικός κήπος».

Ο ίδιος ο Ολάντ επανέλαβε την Πέμπτη πως οι αλλαγές θα προχωρήσουν, λέγοντας πως «θα φέρουμε το νομοσχέδιο μέχρι την γραμμή τερματισμού».

Η κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον του νόμου Ελ Κομρί -ο οποίος για τα συνδικάτα απορρυθμίζει την αγορά εργασίας- έγινε τελικά σε μία μικρή διαδρομή με αφετηρία τη Βαστίλλη.

Παρόντες είναι 2.000 αστυνομικοί, χωρίς να συνυπολογίζεται η περιφρούρηση από τους ίδιους τους διοργανωτές. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και στις τσάντες όσων προσέρχονταν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών Φαμπιέν Βανεμελρίκ χαρακτήρισε το μέγεθος της αστυνομικής κινητοποίησης, σε σύγκριση με την ίδια την πορεία, «έξω από τα συνηθισμένα» ενώ η Monde γράφει χαρακτηριστικά πως «ποτέ μία πορεία διαδήλωσης δεν ήταν τόσο σύντομη και σχεδόν ποτέ δεν είχε κινητοποιήσει τόσους ενστόλους».

H κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, είχε καλέσει τις προηγούμενες ημέρες τα συνδικάτα, και κυρίως το CGT, να «ακυρώσουν μόνα τους» τις συγκεντρώσεις της Πέμπτης και την Τετάρτη, μετά από «άκαρπες διαπραγματεύσεις» η αστυνομία κατέληξε να απαγορεύσει τη διαδήλωση στο Παρίσι.

Τελικά, επενέβη η κυβέρνηση και η απαγόρευση ανακλήθηκε, με τη συμφωνία η διαδήλωση να γίνει στην πορεία που είχε προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή σε μία διαδρομή μήκους περίπου 1,8 χλμ. (γύρω από το Bassin de l’Arsenal).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024