Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο έπειτα από πέντε ημέρες η καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο

Υπό έλεγχο έπειτα από πέντε ημέρες η καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο

Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας - Τροόδους τέθηκε, ύστερα από πέντε μέρες, υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας – Τροόδους τέθηκε, ύστερα από πέντε μέρες, υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Ωστόσο, επισήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά. «Θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε συγκεκριμένες σημεία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθεια σε πτητικά μέσα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε πως χωρίς αυτή τη βοήθεια «θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες και καμένη γη 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η περιοχή επιθεωρείται συνεχώς από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάςαντιμετωπίζονται αμέσως, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024