Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί του Ρίο: Σκότωσαν τζάγκουαρ σε λαμπαδηδρομία

Ολυμπιακοί του Ρίο: Σκότωσαν τζάγκουαρ σε λαμπαδηδρομία

Άσχημη κατάληξη είχε τελετή λαμπαδηδρομίας στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Στην τελετή είχε χρησιμοποιηθεί και ένα θηλυκό τζάγκουαρ, το οποίο όμως ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη -με κατάληξη να πυροβολείται θανάσιμα επί τόπου. Τα ηρεμιστικά βέλη που είχαν προηγηθεί δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ολυμπιακή επιτροπή αναγνώρισε πως ήταν εξαρχής λάθος που χρησιμοποιήθηκε τζάγκουαρ στην τελετή.

Άσχημη κατάληξη είχε τελετή λαμπαδηδρομίας στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Στην τελετή είχε χρησιμοποιηθεί και ένα θηλυκό τζάγκουαρ, το οποίο όμως ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη -με κατάληξη να πυροβολείται θανάσιμα επί τόπου. Τα ηρεμιστικά βέλη που είχαν προηγηθεί δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η ολυμπιακή επιτροπή αναγνώρισε πως ήταν εξαρχής λάθος που χρησιμοποιήθηκε τζάγκουαρ στην τελετή.

Τα τζάγκουαρ θεωρούνται είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση στη νότια Αμερική (έχουν ήδη εξαφανιστεί σε Ουρουγουάη και Ελ Σαλβαδόρ). Η ολυμπιακή ομάδα της οικοδέσποινας Βραζιλίας έχει ως μασκότ ένα χαμογελαστό τζάγκουαρ (εν ονόματι «Τζίνγκα»).

Το περιστατικό συνέβη σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης που έχει και εγκαταστάσεις για άγρια ζώα, στο οποίο γινόταν τη Δευτέρα τελετή λαμπαδηδρομίας.

Στρατιώτες είχαν το τζάγκουαρ, την «Τζούμα», δεμένο κατά την τελετή, όμως στη συνέχεια το ζώο κατάφερε να ξεφύγει προς την πλευρά του κήπου. Ομάδα στρατιωτών στάλθηκε για να το πιάσει και όταν ένας από τους στρατιώτες βρέθηκε μπροστά στο τζάγκουαρ, το ζώο όρμησε προς το μέρος του.

Οι υπόλοιποι στρατιώτες έριξαν βέλη με αναισθητικό και πέτυχαν το ζώο, όμως αυτό δεν αρκούσε για να το σταματήσει. Έτσι, αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν το τζάγκουαρ στο κεφάλι.

«Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο» ανέφερε στη συνέχεια η ολυμπιακή επιτροπή σε ανακοίνωσή της στο Facebook.

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων, μεταξύ άλλων της βραζιλιανικής AFU ή της αμερικανικής PETA, που επανέλαβαν την έκκλησή τους να μην χρησιμοποιούνται άγρια ζώα σε επιδείξεις, λέγοντας πως η πρακτική είναι επικίνδυνη και για τα ίδια και τους ανθρώπους που τα πλαισιώνουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024