Στη δράση «Κανένας στο περιθώριο» προχωρά η ΝΔ προκειμένου να αναγνωρίσει την προσφορά και να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, ΜΚΟ.

Υπό την αιγίδα του προέδρου Κυριάκου  Μητσοτάκη προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος στις δομές αυτές, σε όλους τους νομούς της χώρας, αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και στελέχη του κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας του κόμματος.

» Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ‘τιμητής’ της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά εφαρμόζει πολιτικές που αποτυγχάνουν να παράξουν πλούτο, στραγγαλίζουν την οικονομία, οδηγούν τους πολίτες στην ανέχεια και αναδιανέμουν τη φτώχεια. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι δράσεις αφορούν:

  • Δομές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης
  • Δομές και φορείς που ασχολούνται με την οικογένεια
  • Δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Έμφαση θα δοθεί στις μη κρατικές δομές, κυρίως στις εθελοντικές δομές και σε εκείνες που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Στο σχέδιο του κόμματος περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014, η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών, κ.λπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας