Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα υπέρ του Bremain από 1.300 επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας

Μήνυμα υπέρ του Bremain από 1.300 επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας

Σχεδόν 1.300 επικεφαλής επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι μισές είναι μεγάλοι όμιλοι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσαν ότι στηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, σήμερα, μία μέρα πριν το ιστορικό δημοψήφισμα, σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times.

Σχεδόν 1.300 επικεφαλής επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι μισές είναι μεγάλοι όμιλοι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσαν σήμερα, μία ημέρα πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα, ότι στηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times.

«Μια Βρετανία που εγκαταλείπει την ΕΕ θα σημαίνει αβεβαιότητα για τις εταιρίες μας, λιγότερο εμπόριο με την Ευρώπη και λιγότερες θέσεις εργασίας, ενώ η ιδιότητα μέλους της ΕΕ ευνοεί την δραστηριότητα και την απασχόληση. Να γιατί στις 23 Ιουνίου στηρίζουμε μια Βρετανία που παραμένει στην ΕΕ» γράφουν στην επιστολή τους που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα.

Στους υπογράφοντες την επιστολή περιλαμβάνονται πρόεδροι, γενικοί διευθυντές, διευθυντές και ιδρυτές επιχειρήσεων διαφόρων μεγεθών, οι περισσότερες βρετανικές και οι οποίες απασχολούν συνολικά 1,75 εκατ. εργαζόμενους.

Ανάμεσά τους οι επικεφαλής 51 από τις 100 εταιρίες του βασικού δείκτη FTSE-100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η εφημερίδα Times είχε δημοσιεύσει παρόμοια επιστολή τον Φεβρουάριο η οποία είχε υπογραφεί τότε από περίπου 200 επικεφαλής εταιριών, από τις οποίες 36 του δείκτη FTSE-100.

Στις νέες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι η τράπεζα Barclays, η ασφαλιστική Standard Life, η εταιρία εξόρυξης μετάλλων Anglo American και ο κατασκευαστικός όμιλος Berkeley Group.

Παγκόσμιες προσωπικότητες του επιχειρηματικού τομέα υπέγραψαν επίσης το κείμενο, όπως ο ιδρυτής της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον ή ο Αμερικανός Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg News.

Η Times ανακοίνωσε πρόσφατα την υποστήριξή της ως εφημερίδα, στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun, η οποία δήλωσε την προτίμησή της στο «Brexit», δημοσίευσε την Τρίτη επιστολή που υπογράφουν 100 στελέχη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ζητούν αντίθετα την έξοδο από την ΕΕ, την οποία κατηγορούν για επιβολή «άχρηστων ρυθμίσεων και γραφειοκρατίας».

Καμία εταιρία του δείκτη FTSE-100 δεν τάχθηκε υπέρ του Brexit. Ο ιδρυτής της Hargreaves Lansdown, μιας από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες μέλος FTSE-100, τάχθηκε προσωπικά υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Οι επικεφαλής ορισμένων μεγάλων εταιριών αλλά μη εισηγμένων πήραν θέση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως ο βασιλιάς των εφευρέσεων Τζέιμς Ντάισον και ο πρόεδρος του ομίλου κατασκευής μηχανημάτων JCB Αντονι Μπάμφορντ.

Ένας αντιπρόεδρος της εταιρίας αγροδιατροφικού κλάδου Tate & Lyle Sugars, μίας από τις παλαιότερες εταιρίες της χώρας, έγραψε επιστολή προς τους 800 εργαζόμενους του ομίλου για να εξηγήσει ότι η δραστηριότητά τους θα ωφεληθεί από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024