Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Μουσική και Οίνος»

1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Μουσική και Οίνος»

Εικόνες και γεύσεις από Μεσόγειο, με μουσικά δρώμενα, έρχονται να συνθέσουν το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουνίου στην παραλία Βάρκιζας. Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τίτλο «Μουσική και Οίνος» γίνεται πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες «στάσεις» και το κοινό θα έχει την ευκαιρία […]

Εικόνες και γεύσεις από Μεσόγειο, με μουσικά δρώμενα, έρχονται να συνθέσουν το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουνίου στην παραλία Βάρκιζας.

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τίτλο «Μουσική και Οίνος» γίνεται πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες «στάσεις» και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στην Κάτω Ιταλία, τη Σικελία, τη Γαλλία, αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα. Ο κοινός παρονομαστής στο «ταξίδι» θα είναι η θάλασσα, η μουσική και το κρασί.

Η γιορτή είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να αναδείξει τον μεσογειακό πολιτισμό και τις παραδόσεις του, μέσα από βραδιές οινογνωσίας, μουσικά αφιερώματα, αλλά και εικαστικά δρώμενα. Η Κατερίνα Κουρεντζή, οι Encardia, ο Βασίλης Χατζηνικολάου και η Καίτη Κουλλιά θα «ντύσουν» μουσικά το Φεστιβάλ, ενώ το παρών θα δώσει και ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, ο οποίος και θα μεταφέρει στο κοινό την ιστορία κρασιού και τη λαογραφική ιστορία του τόπου μας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η γιορτή θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, δύο από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας μας.

Στόχος του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ είναι να μυηθούν οι θεατές στη μαγεία της Μεσογείου, μέσα από γεύσεις και μουσικές, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα την παραλία της Βάρκιζας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Ιουνίου – Μουσικό αφιέρωμα στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ισπανία με την Κατερίνα Κουρεντζή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με συναυλία των Encardia, που θα μας ταξιδέψει στην Κάτω Ιταλία.

Σάββατο 25 Ιουνίου – Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα». Μια βραδιά οινογνωσίας και μουσικής. Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου, ως παρουσιαστής, θα μας ταξιδέψει στην ιστορία του κρασιού και τη λαογραφική ιστορία του τόπου μας, μέσα από video, σχόλια και τραγούδια, που ερμηνεύει ζωντανά ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Χατζηνικολάου συνοδεία ορχήστρας. Στο δεύτερο μέρος ένα αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα με την Καίτη Κουλλιά και τη σύμπραξη τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.

Κυριακή 26 Ιουνίου – Μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, δύο από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας μας, των οποίων οι ήχοι χρόνια τώρα αποτυπώνουν το μεσογειακό πνεύμα και την ψυχή όλων μας.

Το τριήμερο θα εμπλουτιστεί με δραστηριότητες εικαστικού περιεχομένου, χορευτικές παραστάσεις από τοπικά συγκροτήματα αλλά και πολλές εκπλήξεις από το Ναυτικό Όμιλο Βάρης – Βάρκιζας.

Πληροφορίες
Παραλία Βάρκιζας (δίπλα στο λιμάνι).
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024