Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δαμασκό ο ρώσος υπουργός Άμυνας

Στη Δαμασκό ο ρώσος υπουργός Άμυνας

Με φόντο τις επικρίσεις από τις ΗΠΑ για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, στις οποίες κατά την Ουάσινγκτον επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες και ομάδες αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την αμερικανική πλευρά, η Μόσχα έστειλε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη Δαμασκό στην πιο υψηλόβαθμη επίσκεψη από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο Σόιγκου συναντήθηκε και με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ επισκέφθηκε τη βάση του Χμεϊμίμ.

Με φόντο τις επικρίσεις από τις ΗΠΑ για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, στις οποίες κατά την Ουάσινγκτον επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες και ομάδες αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την αμερικανική πλευρά, η Μόσχα έστειλε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη Δαμασκό στην πιο υψηλόβαθμη επίσκεψη από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Ο Σόιγκου συναντήθηκε και με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ επισκέφθηκε τη βάση του Χμεϊμίμ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε πως ο Άσαντ «καλωσόρισε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου που ταξίδεψε στην Συρία έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν», αναφέροντας πως οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην «στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και στην κοινή δράση στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στην συριακή επικράτεια».

Από την μεριά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η συνάντηση «επικεντρώθηκε σε τρέχοντα ζητήματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, καθώς και σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Συρία».

Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε το Σάββατο πως ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους ρώσους ομολόγους τους, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του» για τις αεροπορικές επιθέσεις την Πέμπτη ενάντια σε σύρους αντάρτες που φέρουν την υποστήριξη των ΗΠΑ και πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ αλ Τανφ, ανέφερε ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις ειδοποιήσεις στις οποίες προέβησαν οι ΗΠΑ προς τις ρωσικές δυνάμεις, τόνισε το Πεντάγωνο.

«Οι Ρώσοι αρχικά δήλωσαν πως έρχονται στην Συρία για να πολεμήσουν το ΙΚ, αλλά δεν έκαναν αυτό» δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, επισημαίνοντας πως είτε η Μόσχα εσκεμμένα στοχεύει τους αντάρτες, είτε διαθέτει ανεπαρκείς υπηρεσίες πληροφοριών για να εξαπολύει τις επιδρομές της.

Το Κρεμλίνο την Παρασκευή ανακοίνωσε πως μετριοπαθείς και εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες πολεμούν σε κοντινές θέσεις στο έδαφος, υποστηρίζοντας πως αυτό καθιστά δύσκολη τη διάκριση των δύο ένοπλων ομάδων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024