Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα ή τίποτα» για Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι

«Όλα ή τίποτα» για Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι

Οι δύο καλύτερες ομάδες της δυτικής και της ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ για την τρέχουσα περίοδο θα αναμετρηθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην «Oracle Arena» του Όκλαντ για τον τίτλο του πρωταθλητή, στο έβδομο και ακροτελεύτιο παιχνίδι της σειράς των τελικών.

Οι δύο καλύτερες ομάδες της δυτικής και της ανατολικής περιφέρειας στο ΝΒΑ για την τρέχουσα περίοδο θα αναμετρηθούν τα ξημερώματα (03:00, OTESports4) της Δευτέρας στην «Oracle Arena» του Όκλαντ για τον τίτλο του πρωταθλητή, στο έβδομο και ακροτελεύτιο παιχνίδι της σειράς των τελικών.

Όλα ή τίποτα λοιπόν για τους δύο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ και του Κλίβελαντ, Στεφ Κάρι και Λεμπρόν Τζέιμς, με τους Καβαλίερς να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς επιζητούν να τερματίσουν μια περίοδο «ανομβρίας» 52 ετών.

Η πόλη του Κλίβελαντ έχει να πανηγυρίσει τίτλο επαγγελματικής αθλητικής ομάδας από το 1964, όταν οι Browns κατάκτησαν το πρωτάθλημα του NFL. Ο Τζέιμς άφησε τους Μαϊάμι Χιτ πριν από δύο χρόνια για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, με αποστολή να φέρει στους «ιππότες» ένα πρωτάθλημα. «Πάω να δώσω ό, τι έχω» δήλωσε ο τέσσερις φορές MVP στους δημοσιογράφους χθες, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ο «βασιλιάς» έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στα δύο τελευταία παιχνίδια, όταν σκόραρε από 41 πόντους σε καθένα και επέτρεψε στο Κλίβελαντ να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 3-3.

Ο προπονητής των Καβαλίερς, Τάιρον Λιού, δήλωσε ότι ο Τζέιμς οφείλει απλά να είναι ο εαυτός του. Ο Λεμπρόν παίζει στους τελικούς για έκτη συνεχή χρονιά, εκ των οποίων οι τέσσερις στο Μαϊάμι και δεν αισθάνεται ιδιαίτερη πίεση ενόψει του έβδομου αγώνα. «Είναι μια ευκαιρία για μας να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο» δήλωσε.

Από την άλλη πλευρά, το Γκόλντεν Στέιτ έχει ήδη κάνει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς κατέγραψε φέτος το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος με απολογισμό στην κανονική περίοδο 73 νίκες και μόλις 9 ήττες, ενώ θα διεκδικήσει τον δεύτερο κατά σειρά τίτλο. Ο Κάρι συμφώνησε πάντως με τον ομόσταβλό του Κλέι Τόμπσον ότι ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος θα καταστήσει τη σεζόν αποτυχημένη.

«Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Είχαμε δύο άλλες ευκαιρίες να «τελειώσουμε» και δεν το πετύχαμε» δήλωσε ο Κάρι το Σάββατο. «Έχουμε 48 λεπτά για να το κάνουμε τώρα, οπότε αν αποτύχουμε όλοι θα είναι πολύ, πολύ, πολύ απογοητευμένοι» πρόσθεσε. Να σημειωθεί επίσης ότι οι Γουόριορς είναι η πρώτη ομάδα που «σπατάλησε» προβάδισμα με 3-1 στους τελικούς, ενώ οι προηγούμενες 32 που προηγήθηκαν με αυτό το σκορ κατάκτησαν τον τίτλο.

Πέρυσι, οι Cavs είχαν αποδεκατιστεί από τους τραυματισμούς των Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λαβ. Φέτος όμως είναι οι πολεμιστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχοντας χάσει με τραυματισμό στο γόνατο τον Αυστραλό σέντερ Άντριου Μπόγκουτ. Η απώλειά του έχει επιτρέψει στο Κλίβελαντ και τον Λεμπρόν Τζέιμς να επιτίθεται ακόμη περισσότερο προς το αντίπαλο καλάθι.

Επίσης, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, MVP στους περυσινούς τελικούς και «φρουρός» του Τζέιμς, προέρχεται από τραυματισμό στην πλάτη. Ο προπονητής των Γουόριορς, Στιβ Κερ, είπε πάντως πως ο Ιγκουοντάλα θα πρέπει να είναι έτοιμος για να ξεκινήσει. «Είναι το έβδομο παιχνίδι κι αυτός είναι ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, έτσι ξέρουμε ότι θα είναι στο γήπεδο» τόνισε.

Ο Κάρι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα πρέπει να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν, αν όχι της καριέρας του. «Πρέπει να το πάρω επάνω μου. Αυτό είναι που κάνουν οι μεγάλοι» είπε. Να σημειωθεί ότι η προοπτική ενός συναρπαστικού φινάλε φέρεται να έχει αυξήσει την τιμή για τα εισιτήρια στις διακεκριμένες θέσεις σε σχεδόν 50.000 δολάρια!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024