Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε καλύτερες σειρές του Σούπερμαν

Οι πέντε καλύτερες σειρές του Σούπερμαν

...

Μαντώ Σιώμου

Πετάει, ρίχνει ακτίνες λέιζερ από τα μάτια, έχει σούπερ όραση, και διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη. Ο Σούπερμαν, ήρθε από τον πλανήτη Κρύπτον το 1938, και παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους πιο διάσημους υπερήρωες βιβλίων κόμικ. Θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας, και οι ιστορίες του έχουν μεταφερθεί πολλές φορές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Με τον Τάιλερ Χέκλιν, να εμφανίζεται ως Υπεράνθρωπος, στην επιτυχημένη σειρά του CW, Supergirl, κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, του Σούπερμαν.

The Adventures of Superman (1952-1958)

Πολύ πριν ο Κρίστοφερ Ριβ, εμφανιστεί ως η εμβληματική μορφή του Σούπερμαν, «Οι περιπέτειες του Σούπερμαν», απέδειξαν πως η δημοτικότητα του υπερήρωα βρισκόταν σίγουρα σε ανοδική πορεία. Τον άνθρωπο από ατσάλι, έπαιζε ο Τζορτζ Ριβς στην ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά, που σηματοδότησε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση, μετά την επιτυχημένη σειρά ταινιών Superman. Πολλά γνωστά χαρακτηριστικά του ήρωα, μένουν ανέπαφα, συμπεριλαμβανομένου της μυστικής ταυτότητας του, ως Κλαρκ Κεντ και την στενής του σχέσης με την ρεπόρτερ του Ντέιλι Πλάνετ, Λόις Λέιν, την οποία έπαιζε η Φάιλις Κόοτς, την οποία αντικατέστησε στην πορεία η Nοέλ Νέιλ.
Μπορεί να μην είναι η πιο φιλόδοξη ή οπτικά τολμηρή σειρά, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Καλ-Ελ, και βοήθησε αναμφίβολα να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς.

Superboy (1988-1992)

Η σειρά προβλήθηκε μετά τις τέσσερις ταινίεςSuperman, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ριβ και εξερευνούσε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ήρωα, και την ερωτική του σχέση με την Λάνα Λάνγκ. Τον Superboy, υποδύθηκε αρχικά ο Τζον Έιμς Νιούτον, ως ένα συνηθισμένο έφηβο, χωρίς το στυλ του σπασίκλα. Η σειρά επικεντρώθηκε και στον ανταγωνισμό του Κλαρκ Κεντ με τον Λεξ Λούθορ, ενώ για τέσσερις σεζόν, έγιναν μεγάλες αλλαγές στο καστ, όπως η αντικατάσταση του Νιούτον με του Τζεράρντ Κρίστοφερ. Ο Τζακ Λάρσον από τις «Περιπέτειες του Σούπερμαν», έκανε μια guest εμφάνιση στον τελευταίο κύκλο. Μια τάση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Lois and Clark: The New Adventures of Superman (1993-1997)

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες, ρομαντικές κυρίως, σειρές στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Ντιν Κέιν και η Τέρι Χάτσερ, ως Κλαρκ Κεντ και Λόις Λέιν, ήταν ατρόμητοι. Η χημεία τους συγκρινόταν συχνά με το κινηματογραφικό δίδυμοΚρίστοφερ Ριβ και Μάργκοτ Κίντερ. Παρόλο που ο Σούπερμαν ήταν πιο δημοφιλές, η σχέση ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές ήταν το βασικό συστατικό της μεγάλης επιτυχίας της σειράς του ABC. Δυστυχώς το φινάλε της 4ης σεζόν του «Λόις & Κλαρκ: Οι νέες περιπέτειες του Σούπερμαν», άφησε ανικανοποίητους τους οπαδούς της σειράς, αφού θεωρήθηκε μη αντάξιο της ιστορίας του.

Superman: The Animated Series (1996-2000)

Μετά το βραβευμένο με Έμμυ, Batman The Animated Series, έλαβε και ο Σούπερμαν την αντίστοιχη μεταχείριση. Ο Τιμ Ντέιλι χαρίζει την φωνή του στον άνθρωπο από ατσάλι, ενώ η Ντάνα Ντιλέινι και ο Κλάνσι Μπράουν, δίνουν ζωή στην Λόις Λέιν και τον Λεξ Λούθορ, αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι ο Σούπερμαν έχει μεταφερθεί σε κινούμενο σχέδιο, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, λίγες τηλεοπτικές σειρές κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το μέγεθος και το πνεύμα του ήρωα. Το Superman: The Animated Series, συνδυάζει το κλασικό κομμάτι του Σούπερμαν, με μια πιο μοντέρνα εκδοχή, ενώ συμπεριλαμβάνει τους πιο γνωστούς κακούς, όπως ο Brainiac και ο Darkseid. Επίσης, συχνά συνδεόταν με τις περιπέτειες του Μπάτμαν, στη πόλη Γκόθαμ. Το Superman: The Animated Series παραμένει το καλύτερο κινούμενο σχέδιο βασισμένο σε χαρακτήρα της DC.

Smallville (2001-2011)

Σαν το Superboy έτσι και το Smallville, επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του Σούπερμαν, με πρωταγωνιστή τον Τομ Γουέλινγκ ως Κλαρκ Κεντ, και τις Κριστίν Κρουκ και Άλισον Μακ, ως Λάνα Λανγκ και Κλόη Σόλιβαν- ξαδέρφη της Λόις. Εδώ και 10 χρόνια, η σειρά περιστρέφεται γύρω από την σύνθετη πια, ιστορία του Κλαρκ Κεντ, που μαθαίνει-εις βάθος την δύναμή του, και βρίσκει τον δρόμο προς το πεπρωμένο του, ως προστάτης της Γης. Η σειρά μπορεί να μην έχει την ίδια θεαματικότητα, με τα χρόνια, εξαιτίας ίσως και της αποχώρησης του Λεξ Λούθορ (Μάικλ Ρόζενμπαουμ), αλλά παραμένει μια συναρπαστική ματιά στα ανεξερεύνητα χρόνια της ζωής του Σούπερμαν.


entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024