Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Σαρκοζί καλεί σε δρακόντεια μέτρα κατά όσων έχουν σχέση με τζιχαντιστές

O Σαρκοζί καλεί σε δρακόντεια μέτρα κατά όσων έχουν σχέση με τζιχαντιστές

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολιτικής συζήτησης που αναζωπύρωσε η επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών, ο αρχηγός της γαλλικής αντιπολίτευσης Νικολά Σαρκοζί καλεί σε αυστηρότατα μέτρα εναντίον όποιου έχει σχέση με τζιχαντιστές. «Είμαστε σε πόλεμο εξωτερικό και εσωτερικό» λέει ο τέως πρόεδρος, καλώντας να τεθούν σε απομόνωση όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί για σχετικά αδικήματα και σε απέλαση όσων έχουν επαφή με ισλαμιστικά δίκτυα.

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολιτικής συζήτησης που αναζωπύρωσε η επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών, ο αρχηγός της γαλλικής αντιπολίτευσης Νικολά Σαρκοζί καλεί σε αυστηρότατα μέτρα εναντίον όποιου έχει σχέση με τζιχαντιστές.

«Είμαστε σε πόλεμο εξωτερικό και εσωτερικό» λέει ο τέως πρόεδρος, καλώντας να τεθούν σε απομόνωση όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί για σχετικά αδικήματα και σε απέλαση όσων έχουν επαφή με ισλαμιστικά δίκτυα.

Την επίθεση έξω από το Παρίσι με θύματα έναν αστυνομικό διοικητή και τη σύντροφό του είχε διαπράξει ο 25χρονος Λαροσί Αμπαλά, που είχε ήδη καταδικαστεί για συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε παρά το ότι ο Αμπαλά είχε φυλακιστεί και στη συνέχεια βρισκόταν «σποραδικά» υπό παρακολούθηση έχει προκαλέσει ερωτηματικά στη Γαλλία, και ανησυχία για το πόσο «ορατοί» στις Αρχές είναι όσοι έχουν διαπιστωμένα σχέσεις «χαμηλής έντασης» με ισλαμιστικές ομάδες.

Μπαίνοντας στη συζήτηση, ο επικεφαλής των κεντροδεξιών «Ρεπουμπλικανών» Νικολά Σαρκοζί πρότεινε «μέτρα άμεσης εφαρμογής», όπως τα παρουσίασε, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός της Γαλλίας.

«Πρώτα, πρέπει όλοι οι φυλακισμένοι ισλαμιστές να μπουν στην απομόνωση, επειδή στις φυλακές γίνεται προσυλητισμός» είπε σε συνέντευξή του σε επτά ευρωπαϊκές εφημερίδες (Figaro, Welt, Pais, Soir, Repubblica, Tribune de Geneve, Tages-Anzeiger) που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

«Έπειτα, πρέπει επειγόντως να συσταθεί μία ουσιαστική υπηρεσία συλλογής πληροφοριών μέσα στις φυλακές, όχι μόνο με παρακολούθηση των κελιών αλλά και με πράκτορες» είπε, ενώ κάλεσε σε άμεση απέλαση όσων έχουν μόνο ξένη ή διπλή (γαλλική και ξένη) υπηκοότητα και έχουν διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα. «Τι την έχουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε όσοι αποφυλακίζονται να πηγαίνουν σε «κέντρα απο-ριζοσπαστικοποίησης» πριν την οριστική τους απελευθέρωση.

Φωνές στο κόμμα του Σαρκοζί, όπως ο αρμόδιος για πολιτική ασφάλειας Ερίκ Σιοτί, έχουν καλέσει σε δημιουργία ειδικών κέντρων κράτησης για όποιον έχει «φάκελο» στην ασφάλεια για σχέση με τζιχαντιστικά δίκτυα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024