Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί

ΝΔ: Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί

«Οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί» ανέφερε η ΝΔ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη «δίκαιη ανάπτυξη». Πώς αντέδρασαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι συμπολίτες μας ξέρουν πιαότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί» ανέφερε η ΝΔ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη «δίκαιη ανάπτυξη».

«Ο πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό τουΜαδούρο, σήμερα φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή. Έχει πολύθράσοςνα μιλάει για ανάπτυξηο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δις ευρώ από το Α.Ε.Π.της χώραςή 5.000 ευρώαπό κάθε νοικοκυριότη διετία 2015 – 2016.

»Οπρωθυπουργός τωνψεμάτων, των λουκέτων καιτης φοροεπιδρομής,που εκείνος επέλεξε. Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργακαι που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά,τολμά ναμιλάειγια ανάπτυξη.Προκαλεί όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε η ΝΔ.

«Όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα, η“πίτα”του Α.Ε.Π. μικραίνει, ενώτα κομμάτια που αναλογούν στον καθένακαιλιγότερα γίνονταικαι μοιράζονταιάδικα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες. Αδιαφορούν για τις φιέστες και τις υποσχέσειςτου κ. Τσίπρα.

»Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Όσα αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει.

»Το μόνο καινούργιοαπό τονκ. Τσίπρα είναι ότι, ενώ ειρωνεύτηκε πρόσφατα στη Βουλή τονκ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τοστόχο που έθεσε για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα έσπευσε νατον υιοθετήσει πλήρως, στα λόγια. Αυτό τουλάχιστονπροσπάθησε να το αντιγράψεισωστά» καταλήγει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή

«Ολόκληρο επικοινωνιακό show, έστησε ο κ Τσίπρας, για να επαναλάβει τα χιλιοειπωμένα. Τα ίδια και τα ίδια. Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων. Με τους εξοντωτικούς φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, με το άδειο κέλυφος του Αναπτυξιακού νόμου, με τις αμφιθυμίες των Υπουργών, το κράτος των ημετέρων, τα εξόχως υφεσιακά μέτρα του μνημονίου. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να φύγουν και οι λίγοι που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

»Όσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, ας ρωτήσουν αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ, αυτούς που έχασαν το επίδομα θέρμανσης, αυτούς που θίγει η μείωση του αφορολόγητου. Κρίμα για την χώρα. Μια ακόμα απογοήτευση για όσους περίμεναν ακόμη, να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ποτάμι: Δεν ξέρουν καν για ποιο πράγμα μιλούν

«Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει περίτρανα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του» σχολίασε από την πλευρά του το Ποτάμι

«Προφανώς αγνοούν ότι η υγιής και διατηρήσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες και δεν έρχεται με απλοϊκές εκθέσεις ιδεών. Πως θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ούτε σήμερα. Αντιθέτως διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί Υπουργών της Κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση.

»Με τέτοια μυαλά, θα συζητάμε διαρκώς για το πως θα μοιράσουμε τη φτώχεια κι όχι πως θα πάρουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης. Το φόντο που επέλεξαν απόψε οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης είναι πράγματι εντυπωσιακό. Όμως όταν δεν υπάρχει μήνυμα η εικόνα παραμένει κενή και τελικά εικόνα, όπως το όμορφο φόντο του Καστελλόριζου το 2010» καταλήγει το Ποτάμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024