Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση τη νύχτα στην Πατησίων: Πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ

Ένταση τη νύχτα στην Πατησίων: Πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τη 1 μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων. Αρχικά ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο, έβγαλαν έξω τους περίπου 15 επιβάτες και τον οδηγό και το παρέδωσαν στις φλόγες μαζί με ένα τρόλεϊ, κενό επιβατών. Ακολούθησαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τη 1 μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων.

Οι άγνωστοι ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο, έβγαλαν έξω τους περίπου 15 επιβάτες και τον οδηγό και το παρέδωσαν στις φλόγες μαζί με ένα τρόλεϊ, κενό επιβατών -και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν.

Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι πετούσαν προς τους αστυνομικούς μολότοφ μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από τα επεισόδια, που κράτησαν αρκετή ώρα, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενός Έλληνα κι ενός Αλβανού.

Λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε προσωρινά η κίνηση των οχημάτων στην οδό Πατησίων, ενώ παρέμεινε κλειστό μέχρι νωρίς το πρωί το ρεύμα προς Ομόνοια. Η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά.

Οι άγνωστοι έδρασαν ημέρα που δεν ισχύουν οι τροποποιήσεις των δρομολογίων που είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, οι οποίες εφαρμόζονται Παρασκευή και Σάββατο, μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά οχημάτων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προκειμένου να προστατέψει τα οχήματά του και κυρίως το επιβατικό κοινό αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 9 έως τη λήξη των δρομολογίων έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου. Λεωφορεία και τρόλεϊ παρακάμπτουν την οδό Πατησίων μεταξύ των οδών Ιουλιανού και Χαλκοκονδύλη ακολουθώντας εναλλακτικές διαδρομές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024