Δεν είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε
Διαβάστε και λίγο Μαρξ σύντροφοι δεν κάνει κακό.
Το προηγούμενο ραντεβού του κουρέα μου τον καθυστέρησε πολύ οπότε μέχρι να έρθει η σειρά μου παρακολούθησα την συζήτηση που είχαν ανοίξει. Μιλούσαν για τους αδίστακτους καπιταλιστές που εκμεταλλεύονται τον λαό και δεν είχα καμία διάθεση να μπω στην κουβέντα τους. Με έβαλε σε σκέψεις όμως.
Ο Μαρξ μας λέει πως η καπιταλιστική κοινωνία διαδέχθηκε την φεουδαρχική. Δεν υπήρχαν αδίστακτοι πλούσιοι στις φεουδαρχίες; Φυσικά και υπήρχαν.
Πριν την φεουδαρχία ο Μαρξ ανέλυσε την δουλοκτητική κοινωνία. Δεν υπήρχε εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο την εποχή της δουλειάς; Φυσικά και υπήρχε.
Μπορεί ο Μαρξ να κήρυξε τον επιστημονικό σοσιαλισμό αλλά οι οπαδοί του δεν αντέχουν τέτοιες σοβαρές αναλύσεις. Έχουν ταυτίσει τον Καπιταλισμό με όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα και νομίζουν πως μόλις αλλάξουν το σύστημα οι άνθρωποι θα γίνουν αγγελικά πλάσματα και το αρνί θα κοιμάται παρέα με το λιοντάρι.
Έτσι εξηγείται γιατί η προσγείωσή τους στην πραγματικότητα είναι τόσο επώδυνη. Και γιατί προσπαθούν να την αποφύγουν με τόσο μένος. Οι νόμοι της ιστορίας όμως είναι άτεγκτοι. Αν διάβαζαν λίγο πιο προσεκτικά τον Κάρολο θα το είχαν καταλάβει.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
————-
Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.
Γιώργος Επιτήδειος
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά
- Θεσσαλονίκη: Της έκανε τη ζωή κόλαση και μετά τον χωρισμό – Συνελήφθη 27χρονος μετά την καταγγελία 23χρονης
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

