Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε επιφυλακή η Τροχαία στις εθνικές οδούς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε επιφυλακή η Τροχαία στις εθνικές οδούς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα μέτρα προγραμματίζει η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Στο διάστημα αυτό θα ισχύσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του ενάμισι τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών.

Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση.

Παράλληλα, θα συγκροτηθούν συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση κλπ.

Αστυνομικοί-τροχονόμοι θα βρίσκονται και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ), καθώς και στα κατά τόπους διόδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., με ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο εορταστικό αυτό τριήμερο θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι τόνου:

*Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο ρεύμα εξόδου από 16.00 έως 22.00.
*Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00.
*Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 έως 23.00.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 79-81: Απόδραση με buzzer beater του Ναν – «Αγκάλιασε» το πλεονέκτημα

Μεγάλο διπλό στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό, με buzzer beater του Ναν – Μια νίκη με την οποία «κλείδωσε» ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024