Το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα που καπέλωναν τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βεβαίως, θα συμμετάσχοιυν για να στείλουν το μήνυμα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε στελέχη της κυβέρνησης.

Σε εκδήλωση του κινήματος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά κατά της υπερφορολόγησης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, «τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις απεργίες στα λιμάνια και τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία, τόνισε πως «δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».

«Τα καταφέρνει καλά η κυβέρνηση μόνη της. Διαλύει μόνη της τη χώρα. Ας μην τη βοηθάμε κάποιοι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, το Ποτάμι επιχειρεί μέσω του κοινοβουλευτικού του ελέγχου να φωτίσει το τοπίο των κρατικών δαπανών: «Σε κάθε υπουργείο ζητάμε να μας πουν τι οργανισμούς εποπτεύουν, ποιους πληρώνουν και πόσο. Αντίστοιχα έχουμε κάνει μια ερώτηση στο ευρύτερο πρωθυπουργικό γραφείο για να μάθουμε το κόστος αυτή τη στιγμή του πρωθυπουργικού γραφείου. Πόσοι άνθρωποι, πόσοι μετακλητοί, πόσοι αποσπασμένοι υπάρχουν; Γιατί μιλάμε για κάποια εκατομμύρια στην κορυφή της πολιτικής. Εκατομμύρια που θα έπρεπε να τα είχαμε γλυτώσει και να μην τα σπαταλούσαμε στα πολιτικά πρόσωπα, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά στις άμεσες ανάγκες του κόσμου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας