Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στα ίχνη του δράστη διπλής δολοφονίας το 1997 στο Μενίδι έφτασε η ΕΛ.ΑΣ.

Φως σε διπλή δολοφονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που παρέμεναν στο σκοτάδι επί 19 ολόκληρα χρόνια έριξε η Αστυνομία. Συνέλαβε έναν 53χρονο Αμπχάζιο, ως τον δράστη της ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου και 33χρονου, πεθερού και γαμπρού αντίστοιχα, ομογενών ρωσικής καταγωγής, το 1997 στο Μενίδι. Πρόκειται για το πιο παλιό ανεξιχνίαστο μέχρι πρότινος έγκλημα στην Ελλάδα, αδίκημα που σε λίγους μήνες, τον Ιανουάριο του 2017, θα παραγραφόταν.

Φως σε διπλή δολοφονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που παρέμεναν στο σκοτάδι επί 19 ολόκληρα χρόνια έριξε η Αστυνομία. Πρόκειται για το πιο παλιό ανεξιχνίαστο μέχρι πρότινος έγκλημα στην Ελλάδα, αδίκημα που σε λίγους μήνες, τον Ιανουάριο του 2017, θα παραγραφόταν.

Τον γρίφο έλυσε η ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με σκοπό να επανεξετάσουν με εξειδικευμένες μεθόδους και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Εν προκειμένω, ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου και 33χρονου, πεθερού και γαμπρού αντίστοιχα, ομογενών ρωσικής καταγωγής, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της συζύγου του 54χρονου, συνελήφθη ένας 53χρονος, ομογενής από την Αμπχαζία.

Τον «πρόδωσε», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παλαμικό αποτύπωμα που άφησε στο εσωτερικό της εισόδου του σπιτιού στο οποίο εισέβαλε, στις 28 Ιανουαρίου 1997 στο Μενίδι, προκειμένου να λύσει τις «προσωπικές διαφορές άγνωστης φύσεως», που, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε με τα θύματά του.

Τότε, μεταμεσονύχτιες ώρες, τρεις δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, είχαν μπει στο διαμέρισμα του 54χρονου, όπου διέμενε μαζί με την 54χρονη σύζυγό του, την κόρη τους και τον 33χρονο γαμπρό τους.

Κατά την είσοδό τους στο σπίτι, οι κακοποιοί πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον 33χρονο, ο οποίος εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον 54χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, ενώ τραυμάτισαν στο χέρι την 54χρονη σύζυγό του.

Το καθοριστικό αποτύπωμα του 53χρονου αξιοποιήθηκε με καθυστέρηση, καθώς το 2014 συνελήφθη για ναρκωτικά και μπήκε τότε στη λίστα των σεσημασμένων. Στην πορεία, όταν η υπόθεση ξανάνοιξε για την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο εκ των δραστών της παλιάς αυτής διπλής δολοφονίας. Και τα δύο θύματά της είχαν επίσης απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά.

Σε βάρος του 53χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τακτικό ανακριτή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, όταν εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, τόπο κατοικίας του, και ήδη προφυλακίστηκε.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβώσει τα στοιχεία ταυτότητας και να εντοπίσει τους άλλους δύο άγνωστους δράστες.

Πέτρος Στεφανής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024