Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη δυτική Αττική

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη δυτική Αττική

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων Μεγάρων, ενώ σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου. Τις 56 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων Μεγάρων, ενώ σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου.

Η πυρκαγιά μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων Μεγάρων εκδηλώθηκε στις 15:30, ενώ από το μεσημέρι (13:05) ήταν σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου.

Στη Νέα Πέραμο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος και επτά υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού θα επιχειρούν ώς τη δύση του ηλίου ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στο νέο μέτωπο μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, καθώς και οκτώ υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και οκτώ αεροσκάφη. Η φωτιά καίει έκταση με πεύκα.

Σε ύφεση είναι το μεσημέρι της Τρίτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (11:40) σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος ρίψεις νερού θα επιχειρούν ώς νωρίς το βράδυ τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και τέσσερα ελικόπτερα.

Ως υπαίτιος για τη φωτιά συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 52χρονος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, και του ορίστηκε δικάσμος για την Πέμπτη (16/6). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη διάρκεια αγροτικών εργασιών άναψε φωτιά, η οποία του ξέφυγε.

Συνολικά στη δυτική Αττική επιχειρούν 219 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 11 εναέρια μέσα. Μικρότερες εστίες φωτιές εκδηλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της (Ελευσίνα, Μάνδρα κ.ά.), αλλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική.

Μέτωπα στην υπόλοιπη χώρα

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2:10 τη νύχτα σε χορτολιβαδική έκταση στα Χάρκια Ρεθύμνου. Επί τόπου βρίσκονται 15 οχήματα με 38 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Και στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην Τοπική Κοινότητα Ποταμιών, στις 07:25 της Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Νωρίς το απόγευμα (16:30) τέθηκε υπό έλεγχο. Επί τόπου έσπευσαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, με 25 άνδρες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες.

Υπό πλήρη έλεγχο είχε τεθεί νωρίτερα (13:30) η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 09.00 της Τρίτης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Σε όλη τη χώρα, από το πρωί της Τρίτης έως και το απόγευμα εκδηλώθηκαν συνολικά 56 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024