Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πόλεις των ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Ορλάντο

Οι πόλεις των ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Ορλάντο

Ολονυκτίες με κεριά και αμερικανικές σημαίες μαζί με τις σημαίες του ουράνιου τόξου σημάδεψαν σε κάθε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ την πρώτη νύχτα μετά το μακελειό στο Ορλάντο. Σβηστά τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο, όπως στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ολονυκτίες με κεριά και αμερικανικές σημαίες μαζί με τις σημαίες του ουράνιου τόξου σημάδεψαν σε κάθε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ την πρώτη νύχτα μετά το μακελειό στο Ορλάντο. Σβηστά τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο, όπως στις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.Στη Νέα Υόρκη, τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο. Το ίδιο είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2015 για τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι και τον Μάρτιο του 2016 για τα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Η κεραία του One World Trade Center φωτίστηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν προληπτικά, ειδικά σε χώρους που είναι σημαντικοί για την LGBT κοινότητα.

Το μακελειό στο Ορλάντο δεν αποτέλεσε «απλώς μια επίθεση εναντίον ανθρώπινων όντων, αλλά μια επίθεση εναντίον των αξιών μας» τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, επέμεινε στο ότι δεν έχει καταγραφεί καμιά «αξιόπιστη απειλή εναντίον της νέας Υόρκης». «Καμιά πόλη του κόσμου δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να σταματήσει την τρομοκρατία, για να σταματήσει το μίσος» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε επίσης ότι θα πάρει μέρος το βράδυ της Δευτέρας σε μια εκδήλωση τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο μπροστά στο Stonewall Inn, το ιστορικό μπαρ της Νέας Υόρκης που έγινε γνωστό στις κινητοποιήσεις για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ήδη το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο μπαρ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ σε ένδειξη συμπαράστασης, αποθέτοντας τριαντάφυλλα, κεριά, κάρτες και ανθοδέσμες κάτω από ένα πλακάτ που έγραφε «σταματήστε το μίσος», διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικό Πρακτορείου.

Πέντε σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου τοποθετήθηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του δημαρχείου, το οποίο φωτίστηκε επίσης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν έπεσε ο ήλιος. Η τελετή των θεατρικών βραβείων Τόνι στη Νέα Υόρκη αφιερώθηκε στα θύματα του Ορλάντο.

Στο Μαιάμι, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική παραλία της μεγαλουπόλης το βράδυ με κεριά και σημαίες του ουράνιου τόξου.

Στο Σικάγο, η συγκέντρωση έγινε στην περιοχή Μπόιζταουν, παρόντος του γενικού αστυνομικού διευθυντή της πόλης ο οποίος ανέφερε πως έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές που υπάρχουν συγκεντρωμένα μαγαζιά που απευθύνονται στην γκέι κοινότητα. Παρούσες στη συγκέντρωση ήταν και μητέρες που είχαν χάσει παιδιά τους σε προηγούμενα περιστατικά ένοπλης βίας.

Στο Όστιν του Τέξας, στη συγκέντρωση στο Καπιτώλιο της Πολιτείας παρέστησαν και χριστιανοί πάστορες μαζί με μουσουλμάνους ιμάμηδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024