Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλεισμός-σοκ για τη Βραζιλία που δίκαια διαμαρτύρεται

Αποκλεισμός-σοκ για τη Βραζιλία που δίκαια διαμαρτύρεται

Η Βραζιλία ηττήθηκε 1-0 από το Περού, κατέλαβε την τρίτη θέση στον Β' όμιλο και μοιραία η πορεία της στο φετινό Κόπα Αμέρικα τερματίστηκε άδοξα. Οι Βραζιλιάνοι ωστόσο έχουν δίκαια παράπονα για το γκολ που πέτυχε το Περού με τον Ρουιντιάζ στο 77ο λεπτό του αγώνα και αυτό γιατί ο σκόρερ των νικητών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Η Βραζιλία ηττήθηκε 1-0 από το Περού, κατέλαβε την τρίτη θέση στον Β’ όμιλο και μοιραία η πορεία της στο φετινό Κόπα Αμέρικα τερματίστηκε άδοξα. Οι Βραζιλιάνοι ωστόσο έχουν δίκαια παράπονα για το γκολ που πέτυχε το Περού με τον Ρουιντιάζ στο 77ο λεπτό του αγώνα και αυτό γιατί ο σκόρερ των νικητών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου, γνώρισε ακόμα μια ταπείνωση, μετά από τη συντριβή από την Γερμανία (1-7) στο Μουντιάλ 2014 που εκείνη διοργάνωσε.

Έτσι για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι στον εορτασμό των εκατό χρόνων της αρχαιότερης διοργάνωσης εθνικών ομάδων στον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποτυγχάνει να περάσει στον δεύτερο γύρο, μετά από 29 χρόνια.

Μία κατάληξη που πιθανότατα θα αποδειχθεί ικανή για την απομάκρυνση του Κάρλος Ντούνγκα από τον πάγκο της Βραζιλίας. Ο ίδιος όμως, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι φοβάται «μόνο τον θάνατο» και όχι την ανεργία.

«Ο πρόεδρος ξέρει τι κάνουμε, πώς δουλεύουμε, γνωρίζουμε για την πίεση, και γνωρίζουμε ότι υπάρχει κριτική,»,τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού στη Βοστόνη.

«Όταν εργάζεσαι για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η κριτική θα υπάρχει, όταν δεν έρχονται αποτελέσματα. Στη Βραζιλία θέλουμε τα πάντα να αλλάξουν εύκολα σε δύο λεπτά. Στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να έχεις υπομονή όταν ξεκινάς δουλειά και θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Βραζιλία κέρδισε πολλά μέχρι το 1970. Και στη συνέχεια, από το 1994 έως το 2002 κερδίσαμε πολλά και γι ‘αυτό εμείς οι Βραζιλιάνοι είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε. Τώρα είμαστε σε μια περίοδο μετάβασης καιπρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Πέρασε το Εκουαδόρ

Με εντυπωσιακό τρόπο εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά το Εκουαδόρ, που επικράτησε με 4-0 τη Αϊτής.

Το συγκρότημα του Κιντέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11′ με τον Βαλέντσια, ενώ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο ματς ο Αγιοβί διπλασίασε τα τέρματα.

Το Εκουαδόρ κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, να πετυχαίνει το 3-0 στο 57′ και τον Αντόνιο Βαλέντσια να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 78′.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024