Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιλκίς: Εκκενώθηκε άτυπος καταυλισμός προσφύγων στην ΠΑΘΕ

Κιλκίς: Εκκενώθηκε άτυπος καταυλισμός προσφύγων στην ΠΑΘΕ

Με ομαλότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η επιχείρηση για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς. Για μια ακόμα φορά, αποκλείστηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης, πλην ΕΡΤ και ΑΠΕ.

Με ομαλότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η επιχείρηση για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ειδικότερα, 1.158 άτομα και συγκεκριμένα 1.100 Σύροι και58Ιρακινοί μετακινήθηκαν με31λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε λίγο πριν τις 07:30 το πρωί. Το πρωί, επίσης, η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 34 αλληλέγγυων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΘΕ Αθηνών-Ευζώνων παρέμεινε κλειστή από το 500ό-530ο χλμ, από το Πολύκαστρο μέχρι και τον Άγιο Αθανάσιο. Τα οχήματα στο τμήμα αυτό διακινούνταν μέσω της παλιάς εθνικής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη στο άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).

Σημειώνεται ότι εντός του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται μόνο αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για τα ΜΜΕ (άδεια δόθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024