Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξώδικο ΠΙΣ στα Ταμεία για μη απόδοση των εισφορών ασθενείας

Εξώδικο ΠΙΣ στα Ταμεία για μη απόδοση των εισφορών ασθενείας

Την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας προς όλες τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων επειδή παρακρατούν, παρανόμως, τις εισφορές ασθενείας υπέρ ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας προς όλες τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων επειδή παρακρατούν, παρανόμως, τις εισφορές ασθενείας υπέρ ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ, εξαιτίας αυτής της κατάστασης ο ΕΟΠΥΥ ασφυκτιά και τα νοσοκομεία καθώς και οι πάροχοι υγείας δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις. Τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων δεν καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες και οι πάροχοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες λόγω καθυστέρησης από τον ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. «Εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση εφαρμογής του νόμου, ο ΠΙΣ θα κινηθεί εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, αστικά και ποινικά. Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ περίπου 2,3 δισ. και ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους περίπου 1,7 δισ. ευρώ» σημείωσαν.

Επίσης, αποφάσισαν:

* Να ζητήσουν από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό να τηρήσει τη δέσμευσή του για την άμεση προώθηση στη Βουλή και θεσμοθέτηση της σύγχρονης ιατρικής νομοθεσίας περί λειτουργίας Ιατρικών Συλλόγων και Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία έχει παραδοθεί πλέον του ενός έτους στο υπουργείο.

* Να προσβάλλουν την απόφαση περί εκχώρησης (του 2%) της περικοπής από τους παρόχους Υγείας, για μη σύννομη κατάθεση παραστατικών σε κάθε εμπλεκόμενο υπάλληλο και μη που ασχολείται με τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Προτείνουν το ποσό αυτό εφόσον περικόπτεται νομίμως, να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σήμερα είναι αρκετά χαμηλός (102 εκατ. ευρώ).

* Να προσβάλουν άμεσα στο ΣτΕ τις υπουργικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.

* Μαζί με τους υπόλοιπους δευτεροβάθμιους υγειονομικούς φορείς που υπάγονται στο ΕΤΑΑ (ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, κτηνίατρους) να διερευνήσουν εγγράφως ή με παράσταση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την πρόθεσή της για μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ σε επαγγελματικό ταμείο ως καθολικού διαδόχου του Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024